Σε ποια ηλικία τα μωρά αρχίζουν να καταλαβαίνουν τα συναισθήματα μας;

Πολλές φορές κοιτάμε τα μωράκια μας στα μάτια. Αυτά τα μάτια που ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει για το τι χρώμα θα έχουν εντέλει. Κοιτάζοντας τα οι περισσότερες μητέρες κάνουμε δυνατά στον εαυτό μας την ερώτηση «Πότε θα με καταλάβεις; Πότε θα καταλάβεις όλα αυτά που σου λέω;»

Σε ποια ηλικία τα μωρά αρχίζουν να καταλαβαίνουν τα συναισθήματα μας;

Τα μωρά ήδη από την ηλικία των 18 μηνών, μπορούν να αντιληφθούν τα πραγματικά συναισθήματα των ενηλίκων που έχουν απέναντί τους και ιδιαίτερα των γονιών τους. Των ανθρώπων που ζουν καθημερινά μαζί τους. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πώς να είστε για κάποιο λόγο στεναχωρημένη και «φορέσετε μια μάσκα» από ένα όμορφο χαμόγελο για να το ξεγελάσετε, σίγουρα δεν θα τα καταφέρετε.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το Concordia University και δημοσιεύτηκε στο «Infancy», τα μωρά μπορούν να αντιληφθούν τα πραγματικά συναισθήματα των γονιών τους, αυτά δηλαδή που κρύβουν και όπου αισθάνονται ειλικρινά μέσα τους.

Με λίγα λόγια μπορείτε να ξεγελάσετε το μωρό σας μέχρι την ηλικία των 18 μηνών... μετά δεν θα μπορείτε να τους κρυφτείτε ότι και αν σκαρφιστείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved