Βοηθήστε τα παιδιά σας να επικοινωνήσουν κάνοντας νοήματα

Εάν τους μαθαίνετε πώς να επικοινωνούν με νοήματα δεν σημαίνει πως όταν έρθει η ώρα δεν θα μιλήσουν. Αυτό κάποτε ήταν ταμπού, όμως πια θεωρείται ένας πολύ καλός τρόπος για να επικοινωνήσετε με τα παιδιά σας πριν μάθουν να μιλούν. Λέγεται μάλιστα ότι με αυτόν τον τρόπο ίσως καταφέρουν να μιλήσουν και γρηγορότερα.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να επικοινωνήσουν κάνοντας νοήματα

Μαθαίνουν έτσι να εκφράζονται όπως πρέπει και να βάζουν λέξεις σχηματίζοντας προτάσεις πριν φτάσουν το πρώτο έτος της ηλικίας τους. Με τη νοηματική μπορείτε να γλιτώσετε και από τον εκνευρισμό που μπορεί να νοιώθετε εσείς και το παιδί σας εάν δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε. Μπορεί να σας βοηθήσει εάν το παιδί σας αισθάνεται κάποιο πόνο, να σας εξηγήσει που.

Καλό είναι από πριν να έχετε αποφασίσει με ποια νοηματική γλώσσα θα δοκιμάσετε αυτού του είδους την επικοινωνία. Υπάρχουν βιβλία τα οποία σας δείχνουν απλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε δικά σας νοήματα όχι κάτι επίσημο για να σας βολεύει ακόμη περισσότερο. Να έχετε όμως το νου σας μην του μάθετε άσεμνες χειρονομίες.

Σε πολλές χώρες υπάρχουν ειδικοί νοηματικοί κατάλογοι. Για παράδειγμα στην Αμερική, η γλώσσα είναι βασισμένη στο αλφάβητο της δικής τους γλώσσας και υπάρχουν και βίντεο με τα οποία μπορείτε να μάθετε πιο γρήγορα, αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την ελληνική νοηματική. Όταν αποφασίσετε ποιο θα είναι το στιλ κρατήστε το και χρησιμοποιείστε το κάθε φορά που είναι το μωρό σας μπροστά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved