Καύσωνας και μωρό. Τι πρέπει να προσέχουμε;

Είναι ίσως η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Το κύμα καύσωνα των τελευταίων ημερών δεν εξουθενώνει μόνο τους μεγάλους αλλά και τα μωρά.

Καύσωνας και μωρό. Τι πρέπει να προσέχουμε;

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος καθώς παρατηρούνται αυτήν την περίοδο περιστατικά θερμοπληξίας. Τι πρέπει όμως να προσέχετε ως γονιός; Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς και μας έδωσαν τις συμβουλές τους και σας τις παραθέτουμε.

• Καταρχήν το διάστημα αυτό που ο καύσωνας έχει «χτυπήσει» τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κρατήστε το μωρό σε δροσερό κλιματιζόμενο χώρο, τουλάχιστον μέχρι να πέσει ο ήλιος.
• Ντύστε το με ελαφρά βαμβακερά ρούχα. Τα παπούτσια κι οι κάλτσες είναι περιττά.
• Τα μωράκια έχουν μεγάλες πιθανότητες να αφυδατωθούν πιο εύκολα και γρήγορα από εσάς, για αυτό να έχετε μαζί σας νερό. Σε περίπτωση που θηλάζετε, το μωρό σας θα πίνει περισσότερο γάλα.
• Αν είναι ανάγκη και πρέπει να βγείτε έξω τις πρωινές ώρες, εκτός από αντιηλιακό να του φοράτε και καπέλο. Αυτά βέβαια εάν το μωρό είναι άνω των 6 μηνών. Αν είναι μικρότερο δε θα πρέπει να το βγάλετε έξω.
• Σε περίπτωση που το μωρό εμφανίσει κοκκινίλες στο δέρμα του και αρχίζει και θερμαίνεται απευθυνθείτε αμέσως στον παιδίατρο. Μπορεί να είναι σημάδι θερμοπληξίας.

Διαβάστε και τις χρήσιμες συμβουλές του Mothersblog.gr για το πώς να προστατεύετε το μωράκι σας από την ζέστη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved