Έρευνα: Τα μικρόβια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του άσθματος στα παιδιά!

Μία νέα έρευνα έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω όσον αφορά στην σχέση που έχουν τα μικρόβια με το άσθμα.

Έρευνα: Τα μικρόβια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του άσθματος στα παιδιά!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκθέτοντας τα νεογέννητα μωρά σε μικρόβια, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην εμφανίσουν άσθμα καθώς μεγαλώνουν.
Τα νέα ευρήματα ενισχύουν τη θεωρία για την σύγχρονη εμμονή που υπάρχει με την καθαριότητα και την υγιεινή, η οποία έχει οδηγήσει σε μία έκρηξη αλλεργιών και προβλημάτων υγείας.

Αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η σύγχρονη κοινωνία με τη μανία που έχει για την υγιεινή και την εύκολη πρόσβαση σε αντιβιοτικά, κάνει τα παιδιά υπερευαίσθητα και ευάλωτα σε αβλαβή αλλεργιογόνα.

Η πιο πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Medicine», μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακές θεραπείες στις οποίες σκόπιμα τα μικρόβια «τροφοδοτούνται» σε βρέφη. Οι επιστήμονες κατά τα πειράματά τους, διαπίστωσαν ότι όταν τα νεογέννητα ποντίκια εκτέθηκαν σε αλλεργιογόνα, αυτά στην συνέχεια μπορούσαν να αποκρούσουν το άσθμα.

«Ένα ζωτικής σημασίας βήμα θα είναι να μεταφραστούν αυτά τα ευρήματα σε ανθρώπινα βρέφη. Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία υποβάλλονται σε θεραπεία για το άσθμα, συμπεριλαμβανομένων 1,1 εκατομμύριο παιδιά. Περίπου 1.250 Βρετανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από το άσθμα και το υψηλό θνησιμότητας είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη, μετά την Εσθονία και την Ισπανία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας, του Πανεπιστημίου Λωζάνης της Ελβετίας, Δρ. Μπένζαμιν Μαρσλαντ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved