Όλα όσα χρειάζεται κάθε νέα μαμά λίγο πριν υποδεχθεί το νέο μέλος της οικογένειας

Τικ τοκ, τικ τοκ… Το ρολόι χτυπάει όλο και πιο γρήγορα, όλο και πιο δυνατά, καθώς πλησιάζει η μεγάλη ώρα για την οποία προετοιμαζόμαστε εδώ και λίγους μήνες. Ποια είναι αυτή η ώρα; Μα φυσικά, αυτή που θα κρατήσουμε -επιτέλους- στην αγκαλιά μας το μωράκι μας και θα το γεμίσουμε με πολλή αγάπη!

Όλα όσα χρειάζεται κάθε νέα μαμά λίγο πριν υποδεχθεί το νέο μέλος της οικογένειας

Πλέον δεν κρύβεται η χαρά μας για το νέο μέλος που θα ομορφύνει την καθημερινότητά μας, ενώ εντείνουμε τις προετοιμασίες, για να είμαστε όσο πιο έτοιμες γίνεται για τη μεγάλη μέρα. Ως soon to be mom, συζητάμε με φίλες που έχουν ήδη γίνει μαμάδες για τις δικιές τους εμπειρίες, διαβάζουμε σχετικά βιβλία, ενώ παράλληλα ολοκληρώνουμε τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να έχουμε για τη φροντίδα του μωρού από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Κάπου εδώ, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε μήπως μας λείπει κάτι. Τα έχουμε πάρει όλα για το μωρό μας και για εμάς; Μήπως δεν έχουμε υπολογίσει κάτι και θα χρειαστεί να τρέχουμε σχεδόν τελευταία στιγμή; Δεν θα πούμε ότι μας έπιασε πανικός αλλά, εκεί που ήμασταν ήρεμες, το άγχος -θέλαμε δεν θέλαμε- έκανε την εμφάνισή του. Ηρεμία… διότι ακόμη και εάν μας λείπει κάποιο από τα παρακάτω essentials για εμάς και το μωρό μας, η Frezyderm είναι εδώ!

Προϊόντα για κάθε μανούλα πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που συμβάλλουν στον ανώδυνο θηλασμό

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας, παρόλο που έχει προτεραιότητα το μικρό πλασμάτακι που πρόκειται να έρθει στη ζωή μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι και η φροντίδα της δικής μας επιδερμίδας, πριν ξεκινήσουμε το «ταξίδι» του θηλασμού. Για να προστατευτούμε από τις ραγάδες και να κάνουμε αργότερα τη διαδικασία του θηλασμού όσο πιο άνετη και ανώδυνη γίνεται, χωρίς μικροτραυματισμούς και ερεθισμούς, η λύση είναι μία: η Frezyderm.

Συγκεκριμένα, η No1 προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η επιλογή μίας προστατευτικής κρέμας για την πρόληψη των ραγάδων αλλά και μιας μαλακτικής κρέμας για την προετοιμασία των θηλών από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης αλλά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Στο σημείο αυτό είναι που έρχονται η Prevenstria Protective Body Cream και η Nipple Care Emollient Cream Gel. Από τη μία, η προστατευτική κρέμα σώματος μπορεί και προστατεύει την ελαστίνη, ενισχύει τη δερματική μας αντοχή, μας ενυδατώνει και μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε από τον 3ο μήνα της κύησης, έως και δύο μήνες μετά τον τοκετό. Από την άλλη, η μαλακτική κρέμα gel για την περιποίηση των θηλών κατά την κύηση αλλά και τον θηλασμό, θα μας βοηθήσει να προστατευτούμε από τους ερεθισμούς και να διατηρήσουμε τη θηλή μας μαλακή, χρησιμοποιώντας την από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης μας αλλά και την περίοδο του θηλασμού. Χρειαζόμαστε κάτι άλλο;

1707818444838-709441120-image003.jpg

Tέλος, η περιποίηση του σώματος μας συνεχίζεται και μετά τον τοκετό. Μία αναπλαστική κρέμα που θα συμβάλει στη διόρθωση τυχόν ραγάδων που μπορεί να έχουν εμφανιστεί, αλλά και μία κρέμα που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των θηλών την περίοδο του θηλασμού είναι απαραίτητες. Οι αναπλαστικές κρέμες της Frezyderm είναι ειδικά μελετημένες ώστε να μπορούν -αποδεδειγμένα- να μας βοηθήσουν να αποκαταστήσουμε τις θηλές μετά τον θηλασμό αλλά και να διορθώσουμε τυχόν ραγάδες στο σώμα μας. Ο λόγος, φυσικά για τη Reconstria Restructuring Body Cream και τη Nipple Care Restructuring Cream Gel.

Η αναπλαστική κρέμα Reconstria Restructuring Body Cream έρχεται να μας προσφέρει άμεση και παρατεταμένη ενυδάτωση και να αντιμετωπίσει τυχόν ραγάδες ενώ η αναπλαστική κρέμα Nipple Care Restructuring Cream-Gel θα μειώσει τους ερεθισμούς, θα βοηθάει στην επούλωση των μικροτραυμάτων και θα μας προστατεύει από τις επιμολύνσεις που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές και μαστίτιδες.

1707818473658-150553385-image005.jpg

Κάπως έτσι, και με τη βοήθεια της Frezyderm, ως νέες μανούλες, μπορούμε να αισθανόμαστε πιο σίγουρες για τη φροντίδα της επιδερμίδας στο «ταξίδι» της μητρότητας που πρόκειται να ξεκινήσει για εμάς. Μέχρι τότε, μετράμε αντίστροφα για την ώρα που η οικογένειά μας θα μεγαλώσει!

Προϊόντα για το μπανάκι του μωρού μας

Το μπάνιο του μωρού μας είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα κάνουμε καθημερινά, οπότε πρέπει να είμαστε πλήρως εξοπλισμένες για να γίνει σωστά -ειδικά την πρώτη φορά. Έτσι, δεν γίνεται να λείπει από το σπίτι μας το μπανάκι στο κατάλληλο μέγεθος, για να μπορούμε να ξαπλώσουμε το μωράκι ή να το καθίσουμε άνετα.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε το κατάλληλο σαμπουάν και το αφρόλουτρο για το μωράκι μας. Και συγκεκριμένα το σαμπουάν Baby Shampoo και το αφρόλουτρο Baby Bath της ολοκληρωμένης σειράς προϊόντων βρεφικής περιποίησης Baby Line της Frezyderm. Και τα δύο προϊόντα είναι απαλά, κατάλληλα για το καθημερινό λούσιμο και μπάνιο του μωρού μας, αφού σέβονται τη φυσιολογία του βρεφικού δέρματος και δεν προκαλούν ερεθισμούς, ενώ το pH τους είναι συμβατό με το δάκρυ του μωρού και δεν τσούζει τα ματάκια του.

Πιο συγκεκριμένα, το Baby Shampoo έχει ειδική σύνθεση που καθαρίζει και περιποιείται απαλά τα μαλλάκια του μωρού μας, ενώ οι πρωτεΐνες σίτου που περιέχει ενισχύουν τη δομή της τρίχας. Συγχρόνως, το Baby Bath καθαρίζει χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς, προστατεύοντας τη χλωρίδα του δέρματος διότι οι εστέρες από αμύγδαλο που έχει, εξασφαλίζουν την αναλίπανση της επιδερμίδας και την προστασία του δερματικού φραγμού.

image009.jpg

Οργανωμένη συρταριέρα-αλλαξιέρα

Πρόκειται για ένα έπιπλο 2 σε 1, μία πρακτική λύση για το δωμάτιο του μωρού μας, καθώς μας βοηθάει να έχουμε συγκεντρωμένο ό,τι χρειάζεται για την καθημερινή περιποίησή του. Αν θέλουμε να μην του λείπει κάτι, φροντίζουμε να έχουμε το βρεφικό γαλάκτωμα Baby Hydra Milk και την κρέμα για την αλλαγή της πάνας Baby Cream της σειράς Baby Line της Frezyderm.

To Baby Hydra Milk είναι ένα ενυδατικό γαλάκτωμα, κατάλληλο για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, που περιποιείται και μαλακώνει το δερματάκι του μωρού μας και προλαμβάνει την αφυδάτωση και την ξηροδερμία. Οι πρωτεΐνες σιταριού που έχει αλλά και το εκχύλισμα χαμομηλιού προστατεύουν την επιδερμίδα από ερεθισμούς.

image011.jpg

Με τη σειρά της, η απαλή, προστατευτική και αδιάβροχη κρέμα Baby Cream θα είναι σύμμαχός μας στην καθημερινή περιποίηση για την αλλαγή πάνας του μωρού μας. Άλλωστε, περιέχει ασφαλές ποσοστό οξειδίου του ψευδαργύρου για δερματική προστασία χωρίς να παρεμποδίζει τη φυσιολογική αναπνοή του δέρματος, ενώ έχει χαμομηλέλαιο, που δρα καταπραϋντικά και αντιφλογιστικά, και πανθενόλη, που αναπλάθει και επουλώνει την επιδερμίδα. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι είναι λεπτόρρευστη και μπορούμε να την απλώνουμε και να την αφαιρούμε εύκολα χωρίς τριβή, πριν την επόμενη επάλειψη.

Η οργανωμένη συρταριέρα-αλλαξιέρα μας θα ολοκληρωθεί και με το βρεφικό λάδι για μασάζ Baby Oil της Frezyderm. Το μαλακτικό λάδι είναι ελαφρά αρωματισμένο και μπορούμε να το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για την περιποίηση και το μασάζ του μωρού μας. Μάλιστα, δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας γιατί είναι λεπτόρρευστο και απορροφάται άμεσα. Το χαμομηλέλαιο που έχει, προστατεύει και ανακουφίζει από ερεθισμούς και συγκάματα, και το δέρμα του μωρού μας γίνεται απαλό.

image013.png
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved