Βρεφικό μασάζ: Ένας οδηγός για να χαρίσετε μία μοναδική εμπειρία χαλάρωσης στο μωρό σας

Αλήθεια, έχετε ακούσει για το βρεφικό μασάζ; Είναι πράγματι από τα καλύτερα δώρα μοναδικής φροντίδας και περιποίησης που μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας.

Βρεφικό μασάζ: Ένας οδηγός για να χαρίσετε μία μοναδική εμπειρία χαλάρωσης στο μωρό σας

Θέλουμε να κλείσετε τα μάτια σας και να φανταστείτε το μικρό σας μωράκι, μόλις έχει κάνει το μπάνιο του, τυλιγμένο στο μπουρνούζι του, να στριφογυρίζει γεμάτο ενέργεια, να σκάει τα πρώτα του χαμόγελα και να προσφέρει τους πρώτους του ήχους, που μπορούν και σας κάνουν ευτυχισμένες. Και κάπου εδώ, του αλλάζετε την πάνα του, φροντίζοντας πάντα για την κατάλληλη προστασία του από υγρασία, όμως τι έχει σειρά μετά; Φυσικά, ένα χαλαρωτικό μασαζάκι, που θα του προσφέρει την ηρεμία που χρειάζεται για έναν γαλήνιο ύπνο.

Αλήθεια, έχετε ακούσει για το βρεφικό μασάζ; Είναι πράγματι από τα καλύτερα δώρα μοναδικής φροντίδας και περιποίησης που μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας. Δεν είναι μόνο ότι το μωράκι σας θα το λατρέψει και θα συνεχίζει να σας τρελαίνει με τα χαμόγελά του, αλλά έχει και αρκετά οφέλη. Διότι, από τους πρώτους κολικούς, μέχρι την εμφάνιση των πρώτων δοντιών, το μασάζ μπορεί να ανακουφίσει αλλά και να χαλαρώσει το μικρό πλασματάκι σας, ενισχύοντας το δέσιμο σας.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να προσέξετε, ως νέες μαμάδες, με βασικότερο την επιλογή του κατάλληλου ενυδατικού προϊόντος, αφού η ενυδάτωση του μωρού είναι από τις βασικότερες ανάγκες του από τη στιγμή που θα έρθει στον κόσμο. Κάνοντας τη «σωστή» επιλογή, άλλωστε, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε και έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας μεταξύ σας αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

1707818130246-634907949-image003.jpg

Πώς να επικοινωνήσετε διαφορετικά με το μωρό σας μέσα από το βρεφικό μασάζ

Η επαφή με το μωρό σας, σας φέρνει πιο κοντά. Η αγκαλιά, το μασάζ και το χάδι, μετά το μπανάκι του με τα αγαπημένα του προϊόντα από τη σειρά Baby Line της Frezyderm, αποτελούν έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας με το μωρό σας. Η αφή, άλλωστε, είναι πολύ ανεπτυγμένη στα νεογέννητα σε σχέση με τις υπόλοιπες αισθήσεις και τους δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας.

Πέρα από αυτό, όμως, το μασάζ δημιουργεί μία γλώσσα του σώματος, που επιτρέπει σε εσάς τους γονείς να εκφράσετε την τρυφερότητά σας.

Πράγματι, μπορείτε να παρατηρήσετε πώς αλλάζει η διάθεση του μωρού σας, όταν κάθεστε μαζί του και ξεκινάτε να του κάνετε μασάζ ή όταν του χαϊδεύετε απαλά την κοιλίτσα του. Αυτά είναι αρκετά για να αρχίσει να αντιλαμβάνεται το σώμα του, αλλά και να συνεχίσει να αισθάνεται τη ζεστασιά που είχε όσο βρισκόταν στην κοιλιά σας.

Η σωστή ώρα για το μασάζ

Αναρωτιέστε ποια είναι η καταλληλότερη ώρα για ένα βρεφικό μασάζ; Θα σας λύσουμε, αμέσως, την απορία. Είναι η στιγμή που το μωρό σας έχει χαλαρώσει μετά το μπάνιο του και αφού του έχετε αλλάξει πάνα, πάντα μαζί με τη Βaby Cream του από τη σειρά Baby Line της Frezyderm για την αποφυγή ερεθισμών.

Το ιδανικό περιβάλλον είναι ένα ζεστό και ήσυχο δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, πάνω στην αλλαξιέρα του ή το κρεβάτι του. Φροντίστε το μικρό σας πλασματάκι να είναι γυμνό και για να το καθησυχάσετε, μπορείτε να καλύψετε τα μέρη του σώματος στα οποία δεν κάνετε μασάζ με μία μαλακή πετσέτα.

Ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για το βρεφικό μασάζ

Οι επιλογές προϊόντων που έχετε είναι σίγουρα πολλές, ωστόσο δεν είναι όλες ενδεδειγμένες. Αν, λοιπόν, ψάχνετε ένα προϊόν ειδικά μελετημένο για τη βρεφική επιδερμίδα που σέβεται τη φυσιολογία της και δεν την ερεθίζει και την περιποιείται απαλά, η Frezyderm με τη σειρά Baby Line είναι μία από τις πιο ιδανικές επιλογές που πρέπει να εξετάσετε.

Επειδή μετά το μπανάκι του, η Νο1 ανάγκη του μωρού είναι η ενυδάτωση του, εσείς μπορείτε με κινήσεις μασάζ που θα του προσφέρουν έξτρα χαλάρωση. Με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό; Με το ενυδατικό υδρογαλάκτωμα Baby Hydra Milk για το ξηρό, ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα που περιέχει φυσιολογικούς ενυδατικούς παράγοντες για πλούσια και σε βάθος ενυδάτωση. Περιποιείται και μαλακώνει το δερματάκι του μωρού και μπορεί προλαβαίνει την αφυδάτωση και την ξηροδερμία, για να μην έχετε να ανησυχείτε για τίποτα εκείνη τη στιγμή. Έτσι, το μασάζ μπορεί να σας προσφέρει αυτήν την τρυφερή επικοινωνία με το μωράκι σας που δεν θα χάνατε για τίποτα στον κόσμο, απλά χαϊδεύοντας το με την πιο ενυδατική κρεμούλα.

1707818158806-793981361-image005.png

Η μητρότητα είναι μία διαφορετική «βόλτα» για την καθεμία, όμως υπάρχει ένα κοινό σημείο στη διαδρομή: Η ανάγκη κάθε νέας μανούλας -και όχι μόνο- να δίνει στο μωρό της την πιο αγνή φροντίδα, φροντίζοντάς από την πρώτη κιόλας ημέρα. Είναι το στοιχείο, άλλωστε, που την κάνει να δένεται περισσότερο μαζί του όταν του την προσφέρει. Μετά το μπανάκι και την αλλαγή της πάνας, λοιπόν, ξαπλώστε το μικρό σας πλασματάκι μπρούμητα, προμηθευτείτε το ενυδατικό γαλάκτωμα περιποίησης Baby Hydra Milk της σειράς Baby Line της Frezyderm και ξεκινήστε να το χαϊδεύετε απαλά. Αυτές οι στιγμές, σας το εγγυούμαστε, πρόκειται να είναι από τις πιο ξεχωριστές για εσάς και το μωρό σας, μιας και μαθαίνει σιγά-σιγά να ηρεμεί με το άγγιγμά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved