3+1 συμβουλές προς κάθε μανούλα για το μπανάκι του μωρού και την αλλαγή της πάνας

Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να κάνετε τα πρώτα μπανάκια του μωρού σας μία όμορφη και ασφαλή συνθήκη, η απάντηση κρύβεται σε μερικά tips που κάθε νέα μανούλα πρέπει να γνωρίζει.

3+1 συμβουλές προς κάθε μανούλα για το μπανάκι του μωρού και την αλλαγή της πάνας

Κάθε πρώτη στιγμή ενός μωρού είναι μοναδική και πρόκειται να μείνει ανεξίτηλη στις αναμνήσεις κάθε γονέα και ειδικά κάθε μανούλας. Μία από αυτές τις μοναδικές πρώτες στιγμές είναι και η διαδικασία του μπάνιου του και σίγουρα, όλες οι μανούλες μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Άλλωστε, ανάμεσα στις φυσαλίδες, τα πλατσουρίσματα, τα χάδια και τα γελάκια, η ώρα του μπάνιου είναι η ιδανική στιγμή της ημέρας για να απασχολήσετε τις αισθήσεις του, να ενισχύσετε το δέσιμο μαζί του αλλά και να το βοηθήσετε να απολαύσει την αίσθηση του ζεστού νερού στο δέρμα του. Υπάρχουν, άλλωστε, πιο όμορφες στιγμές από αυτές που μπορείτε να αισθανθείτε το μικρό σας πλασματάκι τόσο κοντά σας;

Πέρα, όμως, από την ευχαρίστηση που σας προσφέρει αυτό το κοινό γονεϊκό τελετουργικό, ερωτήσεις σχετικά με το πώς να το κάνετε καλά, δεν απουσιάζουν. Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε πώς μπορείτε να κάνετε τα πρώτα μπανάκια του μωρού σας μία όμορφη και ασφαλή συνθήκη, η απάντηση κρύβεται σε μερικά tips που κάθε νέα μανούλα πρέπει να γνωρίζει αλλά και σε μερικά must-have προϊόντα βρεφικής περιποίησης, που θα σας προετοιμάσουν για τα πιο γλυκά, ασφαλή και αποτελεσματικά…μπανάκια του, από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Μαζέψτε όλα τα απαραίτητα για το μπανάκι σας σε ένα καλάθι

Σας θέλουμε ετοιμοπόλεμες και καλά προετοιμασμένες. Κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι όσο κάνετε μπάνιο το μικρό σας πλασματάκι, πρέπει να είστε πλήρως συγκεντρωμένες στη διαδικασία αυτή. Γι’ αυτό, πρέπει να έχετε μαζί σας: Μία πετσέτα, μικρές μπάλες βαμβακιού, δύο ρουχαλάκια για μετά το μπάνιο, μία πάνα ζεστή και απαλή και φυσικά, το αφρόλουτρο και το σαμπουάν που φροντίζουν για τη βρεφική επιδερμίδα του και τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Πιο συγκεκριμένα, για τη ρουτίνα του μπάνιου του μικρού σας, χρειάζεστε το Baby Bath και το Baby Shampoo της σειράς Baby Line της Frezyderm. Από τη μία, με το απαλό αφρόλουτρο Baby Bath, θα μπορείτε να κάνετε το μωράκι σας μπάνιο καθαρίζοντας το δερματάκι του, χωρίς ερεθισμούς και με σεβασμό στη φυσιολογική δερματική χλωρίδα. Από την άλλη, το απαλό σαμπουάν Baby Shampoo, καθαρίζει και περιποιείται τα μαλλάκια και έχει πρωτεΐνες σίτου που ενισχύουν τη δομή της τρίχας.

image003.jpg

Ξεκινήστε από το πρόσωπο

Δεν είναι λίγα τα μωράκια που τρομάζουν μόλις ένα κύμα νερού έρθει κατά πάνω τους. Για αυτό, λοιπόν, σταθείτε μαζί μπροστά από τον νιπτήρα, βρέξτε το πρόσωπό του με λίγο νερό και με ένα βαμβάκι με ελάχιστο νερό, καθαρίστε προσεκτικά τα ματάκια του. Με μία άλλη μπάλα από βαμβάκι, καθαρίστε την περιοχή γύρω από τη μύτη του και μην ξεχάσετε να το κρατάτε από το χέρι για να αισθανθεί ασφαλές.

Σειρά έχουν τα μαλλάκια του

Αφήνετε το κεφαλάκι του να στηρίζεται στην παλάμη σας, ώστε με αργές κινήσεις να αρχίσει να γέρνει προς τα πίσω και εσείς να αρχίσετε να του χαϊδεύετε τα μαλλιά με το Baby Shampoo της Frezyderm, που δεν ερεθίζει τα ματάκια του αφού έχει pH συμβατό με το βρεφικό δάκρυ. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με ζεστό νερό, ενώ τα χέρια σας κάνουν κινήσεις που θυμίζουν μασάζ, τα σκουπίζετε με μία μαλακή πετσέτα και… τα μαλλάκια του είναι καθαρά, απαλά και μεταξένια.

image005.jpg

Έφτασε η ώρα για το σώμα

Ίσως είναι το πιο απαιτητικό κομμάτι αυτής της ιεροτελεστίας. Εσείς, λοιπόν, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε στο χέρι σας την ποσότητα που χρειάζεται από το Baby Bath της σειράς Baby Line και να αρχίσετε απαλά να το καθαρίζετε. Οι κινήσεις σας πρέπει να πηγαίνουν από πάνω προς τα κάτω, με σταθερή ένταση και ιδιαίτερη έμφαση σε μαλακά σημεία, όπως ο λαιμός του.

Από το μπάνιο στην αλλαγή πάνας: Πώς θα του προσφέρεται την απόλυτη φροντίδα και απόλαυση

Αναρωτιέστε πώς θα εξασφαλίσετε την απόλυτη φροντίδα του μωρού σας, ακόμα και μετά το μπανάκι του; Φυσικά με μία κρέμα, ιδανική για την αλλαγή της πάνας του. Μία προστατευτική κρέμα με ασφαλές ποσοστό οξειδίου ψευδαργύρου που δημιουργεί φραγμό προστασίας από την υγρασία, χωρίς να επιβαρύνει το δέρμα είναι η Baby Cream της Frezyderm που, επιπλέον, προσφέρει εύκολη εφαρμογή και αφαίρεση χωρίς τριβή.

image007.png

Το απαλό και στοργικό άγγιγμα κάθε μαμάς, κατά τη διάρκεια του μπάνιου του μωρού αλλά και η τρυφερή αγκαλιά της μετά το μπάνιο του, ενισχύουν την υγιή και χαρούμενη ανάπτυξη του, αλλά και μία ακόμη σημαντική παράμετρό: Την εμπιστοσύνη στη σχέση μαμάς και μωρού. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η Frezyderm για περισσότερα από 30 χρόνια με τα προϊόντα της, αλλά και με τη σειρά Baby Line που αποδεικνύει τον σεβασμό στη βρεφική επιδερμίδα και τις ιδιαίτερης ανάγκες της σε κάθε μπανάκι του μωρού αλλά και στην αλλαγή της πάνας του με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved