Baby Care: Αυτά είναι τα βήματα για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού σου

Μπορεί η φροντίδα και η περιποίηση του μωρού να είναι μια καθημερινή ρουτίνα και να γίνεται αυτόματα από κάθε μανούλα, όμως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ξέρεις για να του παρέχεις τη φροντίδα που χρειάζεται! Είσαι βέβαιη ότι κάνεις τις σωστές κινήσεις και ότι χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα;

Baby Care: Αυτά είναι τα βήματα για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού σου

Το μπανάκι του μωρού είναι μία «ιεροτελεστία» για την οποία κάθε μητέρα ανυπομονεί στο τέλος της ημέρας. Είναι ένας χρόνος κατά τον οποίο γίνεται το απαραίτητο bonding ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί, αλλά και χρόνος τον οποίο αφιερώνουμε στην φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού, ώστε να πάει με τις καλύτερες προδιαγραφές για νάνι. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα σωστά βήματα της βρεφικής περιποίησης, αλλά και για τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουν στο δέρμα του μωρού ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη.

Το μπάνιο

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου σχετικά με το μπάνιο του μωρού και αυτά περιλαμβάνουν τη σωστή θερμοκρασία του νερού αλλά και την σωστή επιλογή βρεφικού αφρόλουτρου. Καθώς τα μωρά έχουν πολύ διαφορετική επιδερμίδα από τη δική μας (πιο λεπτή και ευαίσθητη) πρέπει να την διατηρείς προστατευμένη από την ξηρότητα και τους ερεθισμούς, πράγμα που ισχύει διπλά αν το μωρό σου έχει τάση για έκζεμα ή δερματίτιδα. Το αφρόλουτρο που θα χρησιμοποιήσεις είναι το «κλειδί» για τη διατήρηση της ισορροπίας της επιδερμίδας του μωρού και η κρέμα καθαρισμού La Roche-Posay Lipikar Syndet Ap+ Wash Cream είναι ιδανική.

La-Roche1.jpg

Πρόκειται για μία πολύ απαλή κρέμα καθαρισμού χωρίς άρωμα, ιδανική για βρεφικές επιδερμίδες με ιδιαίτερες ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα κατάλληλη για κάθε επιδερμίδα. Βλέπεις, κατά τη βρεφική ηλικία, το μωρό αναπτύσσει τον επιδερμιδικό του φραγμό και πρέπει να αποφεύγεις σκληρά σαπούνια που τον βλάπτουν. Το La Roche-Posay Lipikar Syndet Ap+ Wash Cream είναι εμπλουτισμένο με συστατικά που καταπολεμούν τους παράγοντες οι οποίοι προκαλούν ξηροδερμία. Ακόμα, περιέχει συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ και η νιασιναμίδη τα οποία αποκαθιστούν το υδρολιπιδικό φιλμ και καταπραΰνουν από τον κνησμό.

La-Roche2.jpg

Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι το σωστό αφρόλουτρο στο μπάνιο. Η φροντίδα του μωρού ωστόσο, δεν τελειώνει μόλις το σκουπίσεις, έχει και συνέχεια.

Η ενυδάτωση

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το βρεφικό δέρμα είναι διαφορετικό από αυτό των ενηλίκων. Είναι πιο λεπτό και πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και τους ερεθισμούς, ενώ δεν μπορεί να συγκρατήσει -ακόμα- αποτελεσματικά την υγρασία και βάλλεται ευκολότερα από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η σκόνη και τα αλλεργιογόνα. Επίσης, το μπανάκι και το παιχνίδι με το νερό αφαιρεί μέρος της υγρασίας της επιδερμίδας.

La-Roche3.jpg

Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, μετά το σκούπισμα, είναι απαραίτητη η χρήση μίας ενυδατικής κρέμας που θα επανορθώσει τον επιδερμιδικό φραγμό και θα «κλειδώσει» την υγρασία στο δερματάκι του μωρού. Μάλιστα, αν το βρέφος έχει πολύ ξηρό δέρμα ή είναι επιρρεπές στο έκζεμα, αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό. Η κρέμα La Roche-Posay Lipikar Baume Ap+M είναι μία κρέμα πλούσια σε συστατικά που φροντίζουν βαθιά την απαιτητική βρεφική επιδερμίδα. Προσφέρει άμεση καταπράυνση από τον κνησμό, θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος ενώ «θωρακίζει» την επιδερμίδα ενάντια στην ξηρότητα.

La-Roche4.jpg

Baby SOS

Η ξηρότητα της βρεφικής επιδερμίδας, όπως αναφέραμε, είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλές μητέρες. Συχνά, η ξηρότητα συνδυάζεται και με ευαισθησία της επιδερμίδας, πράγμα που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Τα συμπτώματα στο δερματάκι του μωρού μπορεί να είναι ερυθρότητα, αίσθημα τραβήγματος, κνησμός ή αίσθημα καύσου. Αυτά είναι όλα συμπτώματα που ταλαιπωρούν το μωρό και απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Ένα βάλσαμο που θα το ανακουφίσει από την ξηρότητα, τον ερεθισμό και όλα τα δυσάρεστα συμπτώματα.

La-Roche5.jpg

Το La Roche-Posay, Cicaplast Baume B5+ είναι ένα βάλσαμο που δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι, αλλά ούτε και από την τσάντα με τα απαραίτητα του μωρού. Είναι το προϊόν που καταπραύνει και ανακουφίζει το δερματάκι του μωρού κατά την αλλαγή της πάνας, το βάλσαμο που το φροντίζει σε βάθος και το προστατεύει. Πρόκειται, άλλωστε, για μία πλούσια κρέμα εμπλουτισμένη με την δύναμη της επιστήμης του μικροβιώματος, και προσφέρει άμεση ανακούφιση και ανάπλαση στην επιδερμίδα.

Είναι ιδανική για κάθε αλλαγή πάνας, για κάθε ερεθισμό, μικροτραυματισμό ή ακόμα και τσιμπήματα, και φυσικά είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια!

La-Roche6.jpg

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν τα σωστά βήματα για το μπανάκι του μωρού είναι 3: Ο καθαρισμός, η ενυδάτωση και η SOS περιποίηση. Με την κρέμα καθαρισμού La Roche-Posay Lipikar Syndet Ap+ Wash Cream, την κρέμα περιποίησης La Roche-Posay, Lipikar Baume Ap+M και το βάλσαμο La Roche-Posay, Cicaplast Baume B5+ μπορείς να διαμορφώσεις την πιο αποτελεσματική και απολαυστική ρουτίνα για το μωρό σου και να είσαι βέβαιη ότι του προσφέρεις το καλύτερο!

Αναζήτησε και τα 3 προϊόντα καθώς και όλη τη γκάμα της La Roche-Posay στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και e-pharmacy και χάρισε στο μωρό σου το καλύτερο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved