Πώς να προφυλάξετε το μωρό σας από τον καύσωνα των ημερών

Όπως λέει και η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία, ο καύσωνας των ημερών που διανύουμε, θα συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσετε ώστε να κάνετε τη ζωή του μωρού σας πιο εύκολη, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι ζεσταίνεται πολύ περισσότερο από εσάς. Τι πρέπει όμως να κάνετε;

Πώς να προφυλάξετε το μωρό σας από τον καύσωνα των ημερών

Θα πρέπει να του φοράτε πολύ ελαφριά ρούχα και αν είναι δυνατόν μέσα στο σπίτι να το έχετε μόνο με την πάνα του για να μη ζεσταίνεται.

Αν έχετε κλιματιστικό, το ανάβετε και το διατηρείτε σε καλή θερμοκρασία, όχι πολύ χαμηλή γιατί μπορεί το παιδί να κρυώσει. Επίσης, δεν θα πρέπει να εκτίθεται σε σημείο που να το χτυπάει συνεχώς γιατί μπορεί ξαφνικά να ανεβάσει πυρετό επειδή θα έχει κρυώσει.

Αν δεν έχετε κλιματιστικό, φροντίστε να έχετε ανεμιστήρα που θα δροσίζει το δωμάτιο όπου βρίσκεται το παιδί, χωρίς όμως να το 'χτυπάει' απευθείας γιατί μπορεί να κρυώσει.

Αν θέλετε να βγάλετε βόλτα το παιδί, κάντε το αφότου θα έχει πέσει ο ήλιος για να μην έχει πολλή ζέστη. Να το έχετε ντύσει ελαφρά και να του φορέσετε αντηλιακό ακόμα και αν δεν έχει ήλιο καθώς το δερματάκι του είναι πολύ ευαίσθητο.

Δίνετέ του πολλά υγρά αν είναι μεγαλύτερο των 9 μηνών. Αν είναι μικρότερο, ζητήστε από τον παιδίατρο να μάθετε αν μπορείτε να του δίνετε λίγο χαμομήλι ενδιάμεσα στα γεύματα ώστε να είναι ενυδατωμένο το παιδί. Συνήθως, οι γιατροί δεν λένε όχι. Δίνετέ του γεύματα από γάλα που να μην είναι πολύ ζεστά γιατί μπορεί να μην καταφέρει να φάει καθόλου λόγω ζέστης.

Αν έχετε τη δυνατότητα καθημερινά, πηγαίνετέ το σε παραθαλάσσιο μέρος για να δροσιστεί. Να θυμάστε ότι το παιδί δεν θα πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο μετά τις 11 και πριν τις 5 το απόγευμα. Μία βουτιά στο νερό πάντως, σίγουρα θα το κάνει να νιώσει καλύτερα...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved