Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να κάνουμε μπάνιο το μωράκι μας;

Ολες οι μανούλες αγχωνόμαστε τον πρώτο καιρό, όταν έρχεται η ώρα να κάνουμε μπάνιο το μωράκι μας. Μήπως είναι πολύ ζεστό το νερό; Μήπως είναι κρύο; Πως μπορούμε να πετύχουμε τη κατάλληλη θερμοκρασία ώστε να μην αναστατώσουμε το παιδάκι μας;

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να κάνουμε μπάνιο το μωράκι μας;

Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό. Ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζεστό. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βάλετε το ειδικό θερμόμετρο μέσα στη μπανιέρα, το οποίο θα σας δείξει την ιδανική θερμοκρασία αλλά ακόμα και αν δεν έχετε θερμόμετρο υπάρχει πάντα ο ασφαλής τρόπος, βραχίονά σας! Απλώς δοκιμάζετε το νερό στο εσωτερικό του χεριού σας. Αν δεν σας καίει, αλλά ούτε σας παγώνει τότε η θερμοκρασία του νερού είναι εντάξει!

Σίγουρα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας και την εποχή! Αν είναι χειμώνας τότε πρέπει να έχετε εξασφαλίσει μία σταθερή θερμοκρασία στο χώρο όπου θα κάνετε μπάνιο το μωρό ώστε να μην κρυώσει, βγαίνοντας από το μπανάκι του!

Mη ξεχνάτε την ώρα του μπάνιου, να μιλάτε ή ακόμα και να τραγουδάτε στο μωράκι σας! Θα το βοηθήσει πολύ να παραμείνει ήρεμο! Και προσοχή! Φροντίστε η πίεση του νερού να μην είναι μεγάλη! Για σιγουριά βρέξτε το σφουγγαράκι του για να το ξεπλύνετε, ή χρησιμοποιείστε ένα κανάτακι από το οποίο θα ρίχνετε το νερό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved