Ερευνα: Από την κοιλιά της μητέρας τα έμβρυα ακούν το νανούρισμα!

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, αναρωτιούνται αν το έμβρυο ακούει ή καταλαβαίνει όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά τους.

Ερευνα: Από την κοιλιά της μητέρας τα έμβρυα ακούν το νανούρισμα!

Απάντηση σε αυτό δεν μπορεί να δώσει κανείς με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι το έμβρυο, ακούει το νανούρισμα που του τραγουδάει η μητέρα του, μέσα στην κοιλιά! Σε αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον, κατέληξαν οι Φινλανδοί επιστήμονες μετά από μελέτη.

Το έμβρυο όχι μόνο το ακούει, αλλά μπορεί να το θυμάται για αρκετό καιρό μετά τη γέννησή του! Στην έρευνα πήραν μέρος 24 γυναίκες που βρίσκονταν στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους. Οι μισές από αυτές τραγουδούσαν στα αγέννητα μωρά τους πέντε μέρες την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες όχι. Όταν λοιπόν γέννησαν οι γυναίκες της πρώτης ομάδας, οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι τα μωρά τους αντιδρούσαν πολύ πιο έντονα στο νανούρισμα και μάλιστα για αρκετούς μήνες, σε σχέση με τα μωρά των γυναικών της δεύτερης ομάδας.

Τι σημαίνει αυτό για τους ερευνητές; Ότι τα έμβρυα όχι μόνο ακούνε μελωδίες μέσα στην κοιλιά, αλλά τις θυμούνται για μήνες αφότου γεννηθούν! Αυτό μάλιστα μπορεί να βοηθήσει μετέπειτα στην ανάπτυξη ικανότητας ομιλίας του παιδιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved