Η Θεσσαλονίκη βοηθά εργαζόμενες και πολύτεκνες μητέρες δημιουργώντας πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών για τους καλοκαιρινούς μήνες!

Το καλοκαίρι έφτασε, τα σχολεία έκλεισαν και τώρα τι; Τι γίνεται με τα παιδιά; Ποιος θα μου τα κρατάει; Πώς θα τα απασχολήσω;

Η Θεσσαλονίκη βοηθά εργαζόμενες και πολύτεκνες μητέρες δημιουργώντας πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών για τους καλοκαιρινούς μήνες!

Τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλές μεγάλες πόλεις οι Δήμοι δημιουργούν προγράμματα απασχόλησης των παιδιών για τους καλοκαιρινούς μήνες με σκοπό να βοηθήσουν τις εργαζόμενες, τις πολύτεκνες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες.


Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει με επιτυχία και το φετινό καλοκαίρι, για Δέκατη τέταρτη (14η) συνεχόμενη χρονιά το πετυχημένο πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων – Καλοκαίρι 2013».


Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους δημότες της πόλης και έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τις εργαζόμενες, τις πολύτεκνες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, να προσφέρει εργασία σε άνεργους ή υποαπασχολούμενους εκπαιδευτικούς και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων τους.


Κατά την διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, με ειδικούς εκπαιδευτικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: Θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορός, γυμναστική, αθλοπαιδιές κ.λ.π.


Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιείται η καθιερωμένη "Τελετή λήξης" κατά την διάρκεια της οποίας όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσιάζουν τις εργασίες τους καθώς και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, μουσικοχορευτικές και γυμναστικές ασκήσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved