Έρευνα: Ο διαλογισμός βοηθά τους μαθητές!

Επιστήμονες από την Αμερική μελετώντας μαθητές Λυκείου ανακάλυψαν πως ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει τις επιδόσεις τους!

Έρευνα: Ο διαλογισμός βοηθά τους μαθητές!

«Όσοι έλεγαν σε καθημερινή βάση "οοομ" ή κάποιο άλλο Μάντρα του υπερβατικού διαλογισμού, παρουσίασαν βελτίωση της βαθμολογίας τους κατά 15% κατά μέσον όρο», επισημαίνουν.

Όπως αναφέρουν tanea, ο υπερβατικός διαλογισμός είναι μία τεχνική χαλάρωσης, που εμπεριέχει την επανάληψη ενός συγκεκριμένου ήχου ξανά και ξανά, με τα μάτια κλειστά. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παρούσα μελέτη, έλεγαν το «οοομ» επί 20 λεπτά, δύο φορές την ημέρα.Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι ο υπερβατικός διαλογισμός μπορεί να δράσει αγχολυτικά και ηρεμιστικά, καθώς και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου έπειτα από ένα έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Ο δρ. Ρόμπερτ Κόλμπερτ, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Εκπαίδευσης Neag του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, και οι συνεργάτες του, βάσισαν τα συμπεράσματά τους σε μελέτη με 235 μαθητές, οι μισοί εκ των οποίων κλήθηκαν να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα υπερβατικού διαλογισμού και οι λοιποί όχι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved