Πώς θα επιλέξω τον σωστό παιδικό σταθμό για το παιδί μου;

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και το μωράκι μας μετά το καλοκαίρι θα πάει για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό!

Πώς θα επιλέξω τον σωστό παιδικό σταθμό για το παιδί μου;

Σίγουρα το άγχος σας έχει «χτυπήσει» κόκκινο όχι μόνο για το πώς πρέπει να προετοιμάσετε σωστά το παιδί αλλά και πώς θα ξέρετέ ότι έχετε επιλέξει τον σωστό παιδικό σταθμό για το καμάρι σας!

Το mothersblog.gr συγκέντρωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να σας βοηθήσει ώστε να βρείτε τον κατάλληλο σταθμό, που θα κάνει το παιδί να αισθάνεται οικεία κι εσάς... ήρεμα!
- Αρχικά θα πρέπει να δούμε τον χώρο. Πόσο μεγάλος είναι, αν έχει σκάλα εσωτερική, αν είναι άνετος και τι εξοπλισμό διαθέτει όσο αφορά στον χώρο που θα κοιμάται το μεσημέρι (αν είναι ολοήμερος)
- Παρατηρούμε αν η πόρτα και τα παράθυρα έχουν ασφάλεια κι αν τα παιδιά έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά
- Ελέγχουμε (με τον τρόπο μας πάντα) κατά πόσο ο διευθυντής και οι δασκάλες είναι χαμογελαστές, ευδιάθετες και έτοιμες να περάσουν έναν ολόκληρο χειμώνα με τα παιδιά
- Ζητάμε από την διεύθυνση να μας γνωστοποιήσει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα
- Ελέγχουμε τις τουαλέτες και την κουζίνα
- Ενημερωνόμαστε αν υπάρχει κάποιος γιατρός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
- Ζητάμε να μας δώσουν έναν κατάλογο με τα γεύματα καθώς το παιδί μας μπορεί να είναι αλλεργικό σε κάποια τροφή (πρέπει απαραιτήτως να το γνωρίζουν)
Τελευταίο και πιο σημαντικό είναι να μιλήσουμε ζεστά και ανθρώπινα με τους υπεύθυνους τους σταθμού και να ανταλλάξουμε παιδαγωγικές απόψεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved