Τα παιδιά μας διδάσκουν πώς μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!

Καμιά φορά τα παιδιά δίνουν σημαντικά μαθήματα στους μεγαλύτερους. Όπως αυτό που ετοίμασαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του San Fernando στην Καλιφόρνια. 

Τα παιδιά μας διδάσκουν πώς μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!

Βασιζόμενοι σε μια δήλωση της Margaret Meade που είχε πει " Η λύση των προβλημάτων των ενηλίκων στο μέλλον εξαρτάται από το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά στο παρόν" κλήθηκαν να φτιάξουν ένα βίντεο για το πώς μπορεί κάποιος να κάνει την διαφορά στον κόσμο που ζούμε συνδυάζονατς τις προτάσεις τους με τις ζωγραφιές τους. Στο πρότζεκτ πήραν μέρος οι μαθητές της τρίτης-τετάρτης και πέμπτης δημοτικού και το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο βίντεο μάθημα για όλους μας. Οι μαθητές προτείνουν απλά πράγματα... Όλοι ξεκινούν με την φράση "Μπορείς να κάνεις την διαφορά αν...."

Μερικές απαντήσεις είναι: .."δώσεις σε φτωχούς ανθρώπους φαγητό", "δωρίσεις ρούχα", "σηκώνεις τα σκουπίδια", "δωρίζεις αίμα", "βοηθάς τους ηλικιωμένους", "φυτεύεις δέντρα", "σκοτώνεις λιγότερα ζώα", "κόψεις τα μαλλιά σου και τα δωρίσεις σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο".... Και πολλές άλλες, κάποιες αναμενόμενες αλλά κάποιες πραγματικά μοναδικές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved