Ο συγκλονιστικός τρόπος με τον οποίο μία δασκάλα ανακάλυψε τα οικογενειακά μυστικά 5 μαθητών της

Αυτή ιστορία κάνει το γύρο του διαδικτύου κι έχει συγκινήσει τους πάντες.

Ο συγκλονιστικός τρόπος με τον οποίο μία δασκάλα ανακάλυψε τα οικογενειακά μυστικά 5 μαθητών της

Όταν η Elle Deal, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο, αποφάσισε να παίξει ένα παιχνίδι με τους μαθητές της, δε φανταζόταν ότι θα βρισκόταν μπροστά στην αποκάλυψη μυστικών, κάποιων εξ’ αυτών. Ότι 5 από τους μαθητές της, θα τις αποκάλυπταν τις δικές τους άγνωστες, αλλά συγκινητικές οικογενειακές ιστορίες.

Το παιχνίδι είχε ως εξής. Η δασκάλα ζήτησε από τους μαθητές της να συμπληρώσουν τη φράση: «Θα ευχόμουν η δασκάλα μου να ήξερε ότι…». Οι μαθητές δεν θα έγραφαν το όνομα τους, οπότε η ανωνυμία αυτή, φαίνεται ότι λειτούργησε αποδεσμευτικά για τα μικρά παιδιά, ώστε να ανοίξουν την καρδιά τους και να αποκαλύψουν το δικό τους μικρό ή μεγάλο «μυστικό».

mathites daskala



Οι 5 απαντήσεις που την ταρακούνησαν περισσότερο και θέλησε να τις μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους ήταν οι εξής:

Μαθητής 1: Θα ήθελα η δασκάλα μου να ήξερε ότι ο μπαμπάς μου είναι στη φυλακή και δεν τον έχω δει για πολλά χρόνια.

Μαθητής 2: Θα ήθελα η δασκάλα μου να ήξερε ότι υπάρχουν μέρες, που δεν τρώω τα μεσημέρια, γιατί η μαμά μου δουλεύει κι εγώ δεν ξέρω πώς να λειτουργήσω το φούρνο

Μαθητής 3: Θα ήθελα η δασκάλα μου να ήξερε ότι κοιμάμαι στο ίδιο κρεβάτι με την αδελφή μου και πολλά βράδια βρέχει το κρεβάτι της κι εμένα μαζί

Μαθητής 4: Θα ήθελα η δασκάλα μου να ήξερε ότι δεν φοράω πάντα αθλητικά παπούτσια στη γυμναστική, επειδή δεν έχουμε χρήματα και μοιράζομαι το ίδιο ζευγάρι με τον αδελφό μου.

Μαθητής 5: Θα ήθελα η δασκάλα μου να ήξερε ότι μου αρέσει να έρχομαι στο σχολείο, γιατί εδώ είναι ήσυχα και όχι όπως το σπίτι μου, που όλο φωνάζουν.

Όπως εξήγησε η Elle Deal, ο λόγος που δημοσιοποίησε τις απαντήσεις αυτές, ήταν γιατί ήθελε να δείξει ότι είναι λάθος να κρίνουμε έναν άνθρωπο με ευκολία. Γιατί, δεν ξέρουμε τι μπορεί να «κουβαλάει», ποια είναι η προσωπική του ιστορία και τι ενδεχομένως τον βασανίζει. Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται μικρά παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Μια μαμά ξεσπά: «Σταματήστε να στέλνετε τα άρρωστα παιδιά σας στο σχολείο!»

Τι σκέφτηκε ένας μπαμπάς για να βοηθήσει τον ντροπαλό γιο του στο σχολείο (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved