Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να βελτιώσει την ικανότητα γραφής

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να βρουν λέξεις για να γράψουν μια ιστορία ή να ολοκληρώσουν μια εργασία.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να βελτιώσει την ικανότητα γραφής

Περνούν ώρες πάνω από μια κόλλα χαρτί ή στην οθόνη του υπολογιστή, γράφοντας και σβήνοντας μια πρόταση γιατί δεν μπορούν να την ολοκληρώσουν. Επίσης, συχνά οι μαθητές ολοκληρώνουν την ιστορία τους μέσα σε πέντε φράσεις, κρίνοντας ότι έχουν γράψει όσα έπρεπε.

Ομως, υπάρχουν τρόποι να βοηθήσετε το παιδί σας να εξελίξει ή να βελτιώσει την ικανότητα γραφής του.Σύμφωνα με το schoolfamily.com οι στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσετε είναι οι εξής:

• Μιλήστε στο παιδί σας για τη σημασία της γραφής στην καθημερινότητά μας
Γράφουμε μηνύματα συνεχώς στο κινητό, στον υπολογιστή, αφήνουμε σημειώματα ή κρατάμε σημειώσεις. Δώστε στο παιδί σας τη δυνατότητα να ελέγξει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να κάνει αλλαγές για να το βελτιώσει πριν από την αποστολή.

• Αφήστε το παιδί σας να γνωρίζει ότι κάθε επάγγελμα απαιτεί γραφή
Οι γιατροί γράφουν, οι καλλιτέχνες το ίδιο. Αναζητείστε παραδείγματα όπου πηγαίνετε από ανθρώπους που γράφουν ως μέρος της επαγγελματικής τους ζωής. Ενθαρρύνετε τους ενήλικες στη ζωή του παιδιού σας να επισημάνουν παραδείγματα γραφής.

• Ενθαρρύνετε το παιδί σας να γράφει επιστολές
Πιθανόν να μη του αρέσει καθόλου, αλλά οι χειρόγραφες επιστολές ( γράμματα) δεν είναι το ίδιο με έναν κείμενο γραμμένο στον υπολογιστή που πιθανόν να έχει και αυτόματο διορθωτή. Είναι ένας καλός τρόπος να μάθει να εκφράζει με λόγια τα συναισθήματά του ή να περιγράφει την καθημερινότητά του.

• Δείξτε στο παιδί σας πώς το γράψιμο μπορεί να το βοηθήσει να βρει μια λύση στο πρόβλημά του
Αν κάτι το ενοχλεί, μπορεί να γράψει γι 'αυτό. Ή εάν η οικογένειά σας αντιμετωπίζει πρόβλημα, όπως αίσθημα υπερβολικού προγραμματισμού ή αδυναμία να τηρήσει έναν προϋπολογισμό, το παιδί σας μπορεί να γράψει δυνητικές λύσεις.

• Βοηθήστε το παιδί σας να αντιμετωπίσει τα μαθηματικά προβλήματα με το γράψιμο
Μερικές φορές γράφοντας μια παράγραφο σχετικά με το πώς σχεδιάζετε να λύσετε μια εξίσωση μπορεί να σας βοηθήσει. Πραγματικά!

• Διαβάστε το γράψιμο του παιδιού σας και σχολιάστε το
Βρείτε χρόνο να διαβάσετε όσα έχει γράψει το παιδί σας μετά την επιστροφή του στο σχολείο. Επαινέστε το για την προσπάθεια, ρωτήστε γιατί επέλεξε να γράψει αυτό κι όχι κάτι άλλο, και γενικά ασχοληθείτε με τα γραπτά του.

Περισσότερα Back to school θέματα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved