Πέντε tips για να οργανώσετε χωρίς άγχος την επιστροφή των παιδιών σας στα θρανία

Η επιστροφή στα θρανία είναι μια ευχάριστη (για τους γονείς) πραγματικότητα αλλά στην αρχή είναι και σχετικά στρεσογόνα.

Πέντε tips για να οργανώσετε χωρίς άγχος την επιστροφή των παιδιών σας στα θρανία

Υπάρχουν πολλά πράγματα στη λίστα σας που πρέπει να τακτοποιηθούν: σχολικά είδη, φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα και πολλά άλλα που πρέπει να μπουν σε μια σειρά. Περισσότερο στρεσογόνα είναι η επιστροφή στα θρανία μαθητών που αλλάζουν βαθμίδα, δηλ. πηγαίνουν από το Δημοτικό σχολείο στο Γυμνάσιο ή από το Γυμνάσιο στο Λύκειο.

Γονείς ψυχραιμία!

Σήμερα θα μιλήσουμε για κάποια tips που ίσως σας βοηθήσουν να οργανώσετε όλη αυτή την επιστροφή με περισσότερη ηρεμία και λιγότερο άγχος:

1. Για την αγορά των σχολικών ειδών προνοήστε: μην τρέχετε τελευταία στιγμή και δεν βρίσκετε αυτά που σας έχουν ζητήσει από το σχολείο. Εάν βρεθεί μπροστά σας πάρτε το και θα σας χρειαστεί. Επίσης, για την αγορά σχολικής τσάντας το ίδιο. Μην ψάχνετε τελευταία στιγμή και έχετε προστριβές με το παιδί σας.
2. Ενημερωθείτε για τις τιμές των φροντιστηρίων και τις υπηρεσίες τους έγκαιρα ενώ μην παραλείψετε να κάνετε μια έρευνα αγοράς. Έτσι, δεν θα τρέχετε τελευταία στιγμή με κίνδυνο να γράψετε το παιδί σε κάποιο αμφιβόλου ποιότητας.
3. Εάν έχετε μικρά παιδιά βάλτε τα σε ένα σχετικό ρυθμό μια εβδομάδα πριν. Για παράδειγμα πάρτε φύλλα δραστηριοτήτων και κάντε με το μικρό σας το πρωί ή εάν έχετε μεγαλύτερο παιδί δωρίστε του ένα βιβλίο και πάρτε κι εσείς το ίδιο και διαβάστε το παρέα. Έτσι θα μπορείτε να το συζητάτε αργότερα.
4. Οργανώστε κι εσείς την ημέρα σας: τα παιδιά θα θέλουν κάθε μέρα φαγητό, επομένως για να μην καταλήγετε συνεχώς στην πίτσα ή στα τηγανιτά αυγά λόγω έλλειψης χρόνου, κάνε ένα εβδομαδιαίο μενού και κολλήστε το στο ψυγείο. Αυτό θα σας βοηθήσει να βλέπετε όλη την εβδομάδα νοερά και να μην ξεχνιέστε. Πολλές εργαζόμενες μητέρες επίσης μαγειρεύουν από το προηγούμενο βράδυ.
5. Τέλος, μην ξεχνάτε εάν το παιδί σας έχει κάποια μαθησιακή δυσκολία να ελέγξετε όλα τα χαρτιά σας και να δείτε εάν το χαρτί που πάτε στο σχολείο θέλει ανανέωση. Συνήθως ζητούν καινούριο κατά τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Μην το αμελείτε γιατί γνωρίζετε κι εσείς καλά ότι η αναμονή είναι τεράστια σε αυτά τα κέντρα.

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psuxis-logos@blogspot.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved