Μετωπική κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τους σημαιοφόρους

Πολιτική θύελλα ξέσπασε μόλις δημοσιεύθηκε στην  Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νέοΠροεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο στο εξής οι σημαιοφόροι και παραστάτες στις παρελάσεις, θα επιλέγονται όχι με βάση τις επιδόσεις τους στα μαθήματα, αλλά έπειτα από κλήρωση. 

Μετωπική κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τους σημαιοφόρους

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν άμεσες, κάνοντας λόγο για «λοταρία αντί για αριστεία», και τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου να απαντά στην κριτική εξισώνοντας τη Νέα Δημοκρατία με τη Χρυσή Αυγή, σχολιάζοντας ότι οι ανακοινώσεις των δύο κομμάτων είναι σαν να έχουν γραφτεί από τον ίδιο συντάκτη.

Συγκεκριμένα, με βάση το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πλέον οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των δημοτικών σχολείων δεν θα είναι οι καλύτεροι μαθητές αλλά θα είναι οι... τυχεροί που θα ορίζονται από την κλήρωση. Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved