Πανελλήνιες: Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να διώξει το άγχος και να βελτιώσει τη μνήμη του

Οι μητέρες που έχουν παιδιά τα οποία φοιτούν στην Γ’ Λυκείου γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι η περίοδος που διανύουμε για τους μαθητές.

Πανελλήνιες: Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να διώξει το άγχος και να βελτιώσει τη μνήμη του

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις πλησιάζουν και πολλά παιδιά δυσκολεύονται να διαχειριστούν το άγχος που τους προκαλεί η δοκιμασία αυτή, στην οποία καλούνται να υποβληθούν.

Τι μπορεί να κάνει, λοιπόν, μια μητέρα για να βοηθήσει το παιδί της να διατηρήσει τη ψυχραιμία του και την ίδια ώρα να τονώσει τη διάθεσή του; Ενόψει της έναρξης των Πανελλήνιων, εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές πολύτιμες συμβουλές.

Σωστή διατροφή για να είναι σε εγρήγορση

Δεν είναι μυστικό ότι η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να βελτιώσουν τη μνήμη τους και τη συνολική τους υγεία. Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να βρίσκονται καθημερινά στη διατροφή ενός μαθητή. Η αρχή πρέπει να γίνεται με ένα καλό πρωινό και στη συνέχεια, καλό είναι να φροντίζετε να καταναλώνει μικρά και υγιεινά σνακ, όπως γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών , αλλά και σοκολάτα υγείας.

Αξίζει να θυμάστε ακόμη ότι τα μεγάλα γεύματα μπορούν να προκαλέσουν υπνηλία στον μαθητή, γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να λαμβάνει μες στη μέρα περισσότερα μικρά γεύματα. Με τον τρόπο αυτόν θα μένει σε εγρήγορση, ενώ χάρη στα θρεπτικά στοιχεία των υγιεινών τροφών θα βελτιώνεται η απόδοσή του.

Το «μυστικό» για να αποβάλλει το άγχος

«Φοβάμαι ότι θα ξεχάσω όσα διάβασα». Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή την φράση από τα παιδιά σας; Ναι, ένα από τα μεγαλύτερα άγχη των μαθητών είναι τα προβλήματα μνήμης. Τα παιδιά τρέμουν στη σκέψη ότι την ώρα της εξέτασης, δεν θα μπορούν να θυμηθούν όσα μελέτησαν.

Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να δυσχεράνει το θέμα της εξασθενημένης μνήμης είναι -εκτός από το άγχος- η κούραση. Συχνά οι έφηβοι διαμαρτύρονται για πονοκεφάλους, άσχημο ύπνο, ταχυκαρδία, γίνονται ευερέθιστοι, ευσυγκίνητοι, έχουν αρνητική διάθεση, δυσκολία συγκέντρωσης, μπλοκάρισμα μνήμης ή αρνητικές σκέψεις.

superfoodsre

Πώς θα βοηθήσετε τα παιδιά να ενισχύσουν τη μνήμη τους

Για να βοηθήσετε το παιδί σας να ενισχύσει τη μνήμη του και να διώξει το άγχος των Πανελληνίων, αξίζει να εστιάσετε σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή αλλά και σε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον σκοπό αυτό.

Σε περιόδους με έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα, ένα συμπλήρωμα διατροφής με φυσικά συστατικάπου έχουν αποδεδειγμένα ευεργετικές ιδιότητες για τη μνήμη, μπορεί να έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Μια καλή επιλογή είναι αποτελεί το SUPERFOODS® MEMOACT. Με Κακάο, Ελευθερόκοκκο, Πράσινο Τσάι Και Ιπποφαές και υπέροχη γεύση κακάο, συμβάλλει στην ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας, της συγκέντρωσης, της γνωσιακής λειτουργίας, της μνήμης και περιορίζει την πνευματική κόπωση.

superfood

Η ευχάριστη γεύση του και τα φυσικά συστατικά που περιέχει καθιστούν το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής έναν πολύτιμο σύμμαχο στη «μάχη» των Πανελλαδικών για τους μαθητές άνω των 16 ετών.

Μεταξύ άλλων, το SUPERFOODS® MEMOACT συμβάλλει στην αύξηση της προσοχής και της αντοχής σε καταστάσεις μειωμένης απόδοσης και την ίδια ώρα μειώνει βλάβες που προκαλούνται από στρες. Πρόκειται για ένα μοναδικό συνδυασμό από συμπυκνωμένα συστατικά τα οποία έχουν μακροχρόνια χρήση και τεκμηρίωση για τη συμβολή τους στην πνευματική διαύγεια, τη συγκέντρωση, τον έλεγχο, την αποβολή του άγχους και την ενίσχυση της θετικής διάθεσης.

Να είστε στο πλευρό τους, ό,τι κι αν συμβεί!

Να θυμάστε, πάντως, ότι το πιο σημαντικό στοιχείο για την καλή απόδοση των μαθητών στις Πανελλαδικές, είναι να υπάρχει γύρω τους ένα καλό και ήρεμο περιβάλλον στήριξης και προστασίας. Να είστε δίπλα στα παιδιά σας, να τα βοηθάτε να παραμένουν ήρεμα, μην τους μεταδίδετε το δικό σας άγχος και κυρίως, επιτρέψτε τους να κάνουν τις δικές τους επιλογές. Ό,τι κι αν συμβεί, όμως, παραμείνετε δίπλα τους, γεμάτοι αγάπη και αισιοδοξία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved