Οδηγίες αγοράς για τα τελευταία σχολικά είδη

 Μήπως με τόσα τρεχάματα δεν έχετε προλάβει να ολοκληρώσετε την επιλογή και αγορά σχολικών ειδών για τα παιδιά σας;

Οδηγίες αγοράς για τα τελευταία σχολικά είδη

Αν πρόκειται σήμερα να ξαναπάτε μία βόλτα στα μαγαζιά, ορίστε μερικά μυστικά για τη σωστή επιλογή. Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), τονίζει ότι με τη σωστή έρευνα αγοράς, η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού μπορεί να είναι διασκεδαστική και οικονομικά ωφέλιμη.

Η αγορά σχολικών ειδών μπορεί να είναι μια εμπειρία συμμετοχής και μάθησης, τόσο για το γονέα, όσο και για το μαθητή, επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Είναι μια ευκαιρία να περάσουν μαζί ένα όμορφο απόγευμα και να μάθουν με ποιο τρόπο να κάνουν χρήσιμες και ευχάριστες αγορές».

Πρέπει, να συζητήσουμε με το παιδί μας, να του εξηγήσουμε και να του δώσουμε να καταλάβει τις παγίδες των διαφημίσεων, για τα σχολικά είδη καθώς και τους τρόπους, που διάφορες εταιρείες μας οδηγούν, στην υπερκατανάλωση. Είναι πολύ βασικό να καταλάβει το παιδί ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο τι πραγματικά χρειάζεται για το σχολείο και στο τι νομίζει ότι χρειάζεται. Αυτή η περίοδος είναι από τις καλύτερες ευκαιρίες να εξηγήσουμε στο παιδί τη στάση ζωής απέναντι στην κατανάλωση.

Όταν βεβαιωθούμε ότι το παιδί μας κατάλαβε τους κινδύνους, ετοιμάζουμε έναν κατάλογο, με τα είδη, που θεωρούμε απαραίτητα. Στη διαδικασία αυτή, το παιδί μας πρέπει να συμμετέχει, ώστε να πιστεύει ότι συναποφάσισε μαζί μας, για τα σχολικά του είδη. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουμε τριβές όταν θα κάνουμε τις αγορές μας. Είναι φυσικό, ότι και πάλι το παιδί θα παρασυρθεί από την ποικιλία της αγοράς και θα ζητήσει και κάτι έξτρα. Αν το θεωρείτε περιττό, μην το αγοράσετε εξηγώντας ότι δεν το χρειάζεστε. Αν νομίζετε ότι μπορειτε να κάνετε την υποχώρηση, φροντίστε και πάλι να εξηγήσετε αναλυτικά ότι θα υποχωρήσετε αλλά μόνο για αυτή την περίπτωση, και όχι για άλλα τόσα περιττά πράγματα, που δείχνουν όμορφα ή μοδάτα. Με την ευκαιρία, εξηγήστε στο παιδί ότι τα σχολικά είδη είναι εργαλείο μάθησης και όχι μέσο επίδειξης.

Ερευνήστε την αγορά και συγκρίνετε τιμές. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. τονίζει ότι οι αποκλίσεις τιμών από κατάστημα, σε κατάστημα, είναι σημαντικές.

Τέλος δεν πρέπει να αγοράζουμε σχολικά είδη, που μυρίζουν, σαν φρούτα ή καλλυντικά. Οι μυρωδιές προέρχονται, από χημικές αρωματικές ουσίες που εκτός από το ότι μπορεί να είναι ακατάλληλες, μπορεί να παρασύρουν τα παιδιά να τα βάλουν στο στόμα ή στο πρόσωπό τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved