Back to school: Oι κίνδυνοι... από τα social media

Κατά πάσα πιθανότητα οι σελίδες σας στο Facebook και στο Instagram έχουν πλημμυρίσει από  back-to-school φωτογραφίες.

Back to school: Oι κίνδυνοι... από τα social media

Στο παρελθόν τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Με την άνθιση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, πολλοί γονείς έχουν αναγάγει την επιστροφή στο σχολείο σε Τέχνη. Ωραίες χρωματιστές εικόνες, κολλάζ, πινακίδες, τσάντες, λεπτομέρειες, το όνομα του σχολείου, check in στις εγκαταστάσεις, προσωπικές πληροφορίες του παιδιού για τα αγαπημένα φαγητά, χρώματα, φίλους, δασκάλους, δραστηριότητες... Μία βόλτα στο Pinterest θα σας κάνει να χάσετε το μυαλό σας.

Γονείς, προσοχή. Μπορεί όλα αυτά να ειναι πραγματικά υπέροχα και φανταστικά, μπορεί να σας πιάνει ο καλλιτεχνικός σας οίστρος και να θέλετε να κάνετε το καλυτερο που μπορείτε, αλλά μη βάζετε το παιδί σας σ εκίνδυνο.

Would be fun to do every year on the first day of school:

Πολλές μαμάδες θα πουν ότι δε νοιάζονται ή οτι «με το ζόρι μπορώ να πετύχω ίδιες κάλτσες το πρωί στο παιδί, πόσο μάλλον να ασχοληθώ με φωτογραφίες», αλλά υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά, που δε δουλεύει τόσο, ή τόσο νωρίς, που έχει πιο πολύ χρόνο, που έχει εθιστεί στα social media, που δε σκέφτεται ότι η περηφάνια για το παιδί της μπορεί να την οδηγήσει σε αμελείς κινήσεις.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες. Μπορεί να είναι υπέροχες, αλλά κάνουν το παιδί σας ευάλωτο και «προσβάσιμο». Δε χρειάζεται να ξέρουν όλοι, τόσα πολλά για αυτό. Ούτε οι γνωστοί, και πόσο μάλλον οι άγνωστοι.

Σκεφτείτε ότι μπορεί να προκαλέσετε ζήλια ακόμη κι απο συμμαθητές ή γονείς συμμαθητών, πέρα από το να προσελκύσετε το ενδιαφέρον ανθρώπων που δε θέλετε στη ζωή σας...

First Day of School Sign by Sassyrae on Etsy:



Ο,τι κι αν κάνετε μη δημοσιεύετε διευθύνσεις σπιτιού ή σχολείου, αν είναι μόνα τους και πότε, ποια ειναι η babysitter τους και πότε είναι μαζί τους.
Και να θυμάστε. Η πρώτη μέρα, οι πρώτες μέρες, πρέπει να αντανακλούν τα συναισθήματα των παιδιών. Την προσμονή τους ή τη χαρά τους, και οχι την προσμονή των γονιών για ένα instamoment που θα τους κάνει κακό.

Περισσότερα Back to School άρθρα, μπορείτε να βρείτε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved