Back to school: Πώς θα μπει το παιδί σας ξανά σε πρόγραμμα-Συμβουλές για γονείς

Back to school! Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει με τους περισσότερους γονείς και παιδιά να επιστρέφουν σιγά-σιγά από τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Οι γονείς κατάφεραν να ξεκουραστούν και τα παιδιά «ξεσάλωσαν», αφήνοντας πίσω τη ρουτίνα που είχαν πριν.

Back to school: Πώς θα μπει το παιδί σας ξανά σε πρόγραμμα-Συμβουλές για γονείς

Πώς θα καταφέρετε τώρα λοιπόν να βάλετε σε πρόγραμμα ξανά το παιδί σας; Πώς θα καταφέρετε να το βάζετε να κοιμάται νωρίς ώστε το πρωινό ξύπνημα να μην είναι ένας εφιάλτης για εσάς; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και σίγουρα όλα θα γίνουν εύκολα και η μετάβαση στη ρουτίνα ομαλά.

#1
Τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν το πρώτο κουδούνι θα πρέπει το παιδί να αρχίσει να κοιμάται πιο νωρίς απ' ότι στις διακοπές. Αν για παράδειγμα, αφήνατε το παιδί σας ως αργά (μετά τις 10) για μια εβδομάδα (22.08-28.08) θα πρέπει να το βάζετε να κοιμάται στις 10 το βράδυ και να το ξυπνάτε το πρωί στις 9. Τη δεύτερη εβδομάδα (29.08-04.09) το παιδί θα πρέπει να κοιμάται στις 9 το βράδυ και να το ξυπνάτε στις 8 το πρωί. Αν είστε από τους γονείς που θέλετε το μικρό σας να κοιμάται τουλάχιστον στις 08.30 το βράδυ όταν αρχίσουν τα σχολεία, τότε η τελευταία εβδομάδα προσαρμογής θα πρέπει να έχει ακριβώς τις ώρες που θα ακολουθείτε και στο σχολείο.

epistrofi sxoleio

#2
Θα πρέπει να τηρούνται οι ώρες ύπνου. Όσο και αν θέλει να κάτσει, όσο και πιστεύετε εσείς η ίδια ότι είναι νωρίς, ό,τι και αν σας λέει θα πρέπει να τηρείτε το πρόγραμμα ύπνου, αν θέλετε να ξυπνάτε χωρίς γκρίνια.

#3
Αφήστε το παιδί σας να βαρεθεί. Σίγουρα τα παιδιά θα ξετρελάθηκαν στις διακοπές και το παιχνίδι θα ήταν συνεχές είτε ήταν στη θάλασσα είτε στον παππού και τη γιαγιά στο χωριό. Άφθονο παιχνίδι χωρίς περιορισμούς, ενώ σίγουρα όσα παιδιά δεν έφυγαν διακοπές θα έκαναν ποδήλατο στην πόλη, θα πήγαιναν στις κούνιες και γενικότερα θα είχαν ένα πλήρες διασκεδαστικό πρόγραμμα. Λίγο πριν πάνε στο σχολείο, τα παιδιά να βαρεθούνε λίγο. Ελαττώστε τις βόλτες στην παιδική χαρά και τις κούνιες, αφήστε τα να παίξουν στο σπίτι και μην επισκέπτεστε τακτικά τους φίλους τους. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά έχουν ανυπομονησία να γυρίσουν στο σχολείο, να δουν τους φίλους τους και να παίξουν όλοι μαζί.

Περισσότερα Back To School άρθρα διαβάστε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved