Δείτε τι πρέπει να διασχίσουν τα παιδιά από το Νεπάλ για να πάνε σχολείο (φωτό)

Στις υπανάπτυκτες χώρες εικόνες σαν κι αυτές πιθανόν να είναι συνηθισμένες.

Δείτε τι πρέπει να διασχίσουν τα παιδιά από το Νεπάλ για να πάνε σχολείο (φωτό)

Όμως σε όλους εμάς φαντάζουν σκηνές από ταινία ή από επικίνδυνα extreme sports και τα παιδιά αυτά αξίζουν μόνο τον απέραντο σεβασμό μας για το πείσμα που επιδεικνύουν να πηγαίνουν στο σχολείο με κίνδυνο να τραυματιστούν ή να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους!

cable bridge nepal 4

Στο χωριό Dhaing στο Νεπάλ, τα παιδιά καλούνται να διασχίσουν ένα μεγάλο ποτάμι κρεμάμενα σε ένα χοντρό ατσάλινο καλώδιο που τa μεταφέρει από τη μία άκρη στην άλλη. Με τον ίδιο τρόπο και με τη συνδρομή ξύλινων κιβωτίων γίνεται η μεταφορά προϊόντων και σε άλλες επαρχιακές πόλεις του Νεπάλ. Τα ατυχήματα είναι συνηθισμένα ενώ έχουν σημειωθεί και θάνατοι από πνιγμό.

cable bridge nepal 1

Παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις, όπως μεγαλύτερα κιβώτια με την προσθήκη μαξιλαριών (!), ωστόσο, οι ντόπιοι ζητούν να κατασκευαστούν κρεμαστές γέφυρες. Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί μόνο μία.

cable bridge nepal 2

“Όταν πλημμυρίζει το ποτάμι, προτιμώ να περνάω από την κρεμαστή γέφυρα. Είναι πιο μακρύς ο δρόμος, αλλά και πιο ασφαλής. Η οικογένειά μου φοβάται, γιατί έχασαν την ζωή τους 5 άνθρωποι σε ένα ατύχημα στα τέλη του 2010. Έχω παιδιά. Αν μου συμβεί κάτι, τα παιδιά μου θα μείνουν ορφανά”, αναφέρει ο Kumar, κάτοικος της περιοχής.

cable bridge nepal 3
cable bridge nepal 5
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved