Σοκ στην Πάτρα: Κοριτσάκι δεν πήγαινε στο νηπιαγωγείο γιατί δεν είχε φαγητό

Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η φτώχεια στην Πάτρα, όπου καθημερινά καταγράφεται μία αίτηση προς τις κοινωνικές δομές του Δήμου, από άστεγες οικογένειες που τώρα κοιμούνται σε χαμόσπιτα και οχήματα.

Σοκ στην Πάτρα: Κοριτσάκι δεν πήγαινε στο νηπιαγωγείο γιατί δεν είχε φαγητό

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξαθλιωμένης κατάστασης, ένα κοριτσάκι του νηπιαγωγείου όπου την περασμένη εβδομάδα δεν πήγε καθόλου στο σχολείο του καθώς η μαμά του δεν είχε να βάλει τρόφιμα για κολατσιό στο φαγητοδοχείο.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, η Πάτρα από πέρυσι το χειμώνα περιμένει την εφαρμογή του προγράμματος στέγασης, με τους πρώτους 25 αστέγους που έχουν επιλεγεί να τελούν εν αναμονή, μέσα στο φθινόπωρο, για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημά τους.

«Οι κοινωνικές δομές προσπαθούν, αλλά με μειωμένα κατά 470.000 ευρώ των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν», ανέφερε ο πρόεδρος του κοινωνικού τομέα Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

Οι αιτήσεις για σίτιση επίσης αυξάνονται συνεχώς, με την καινούργια καταγραφή των απόρων, να ξεκινά από το πρωί της Παρασκευής, μαζί με τη νέα διανομή τροφίμων, οπότε από την επόμενη εβδομάδα ο κοινωνικός τομέας του Δήμου, θα γνωρίζει την αύξηση του ποσοστού σε αριθμούς.

Από τα σχολεία ξεκίνησαν ήδη τα αιτήματα για μαθητές χωρίς τη δυνατότητα βασικής διατροφής και είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή μέσα στο Οκτώβριο, για δεύτερη σχολική περίοδο της πρωτοβουλίας του Δήμου, με δικούς του πόρους για δεκατιανό, σε συγκεκριμένους μαθητές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved