Παιδιά και διατροφή: Τα πιο νόστιμα και υγιεινά σνακ για το σχολείο

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Η νέα σχολική χρονιά έχει φτάσει και δεν έχετε παρά να προετοιμαστείτε κατάλληλα για να τρέφεται το παιδί σας σωστά και να έχει πάντα ενέργεια και δύναμη!

Παιδιά και διατροφή: Τα πιο νόστιμα και υγιεινά σνακ για το σχολείο

1. Φρουτοσαλάτα
Τα φρούτα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό διατροφολόγιο των παιδιών. Κόψτε του σε ένα ταπεράκι τα αγαπημένα του φρέσκα φρούτα εποχής για να τα απολαύσει σε κάποιο διάλειμμα, πριν το μεσημεριανό γεύμα.

2. Αποξηραμένα φρούτα
Εκτός από τα φρέσκα, πολλά οφέλη για την υγεία έχουν και τα αποξηραμένα φρούτα. Ανάλογα με τα γούστα του παιδιού σας μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο διαφόρων ειδών αποξηραμένα φρούτα και κάθε μέρα πριν φύγει για το σχολείο να του βάλετε μερικά σε ένα σακουλάκι. Προτιμήστε αυτά που δεν έχουν προσθήκη ζάχαρης.

3. Τοστ με γαλοπούλα λαχανικά και ψωμάκια ολικής
Ξεφύγετε από το κλασικό τοστ με ζαμπόν και τυρί. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και βάλτε μέσα πολλά λαχανικά που θα κάνουν το σνακ του παιδιού σας πιο υγιεινό και θρεπτικό. Προτιμήστε γαλοπούλα και ψωμάκι ολικής. Είναι πιο ωφέλιμα για την υγεία μας και όσο νωρίτερα εξοικειωθεί το μικρό σας με αυτά τόσο καλύτερο!

4. Χειροποίητες μπάρες δημητριακών
Φτιάξτε μπάρες δημητριακών με τα χεράκια σας και βάλτε μία ή δύο στην τσάντα του μικρού σας πριν φύγει για το σχολείο. Είναι πεντανόστιμες και θα χαρίσουν στο παιδί σας ενέργεια!

5. Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί ως γνωστόν, έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας. Βάλτε μία χούφτα από αυτούς που προτιμάει το παιδί σας, πάντα ανάλατους, σε ένα σακουλάκι ή ανακατέψτε τους με φρέσκα ή και αποξηραμένα φρούτα. Προσοχή στις αλλεργίες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved