Πώς να κάνουμε οικονομία στα σχολικά μας είδη!

Κάθε φορά η έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς σημαίνει και επιπλέον έξοδα για το οικογενειακό ταμείο. Τετράδια, άλλα για το σχολείο, άλλα για το σπίτι για πρόχειρα, άλλα για τα φροντιστήρια. Εξωσχολικά βοηθήματα, στυλό, μαρκαδόροι, σχήματα γεωμετρίας, συνδετήρες είναι μερικά από αυτά που θα χρειαστεί ένα παιδί. Εμείς θα σας προτείνουμε μερικές εναλλακτικές ιδέες ώστε να μην στερήσετε τίποτε από το παιδί σας, πάντα βέβαια οικονομικά!

Πώς να κάνουμε οικονομία στα σχολικά μας είδη!

1. Κάντε μια λίστα με το τι θα χρειαστεί το παιδί σας και τι όχι.

Εάν το παιδί σας δεν πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο τα πράγματα θα είναι εύκολα γιατί έχετε ξανακάνει κάτι αντίστοιχο πέρυσι. Εάν όμως είναι πρωτάκι,δεν θα αγοράσετε τίποτα περιττό και κάτι που δεν θα είναι πρώτης ανάγκης. Η λίστα είναι σημαντική καθώς όταν θα κάνετε τις αγορές σας, δεν θα ξεφύγετε από το πλάνο σας και έτσι θα πάρετε μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

2. Ζητήστε από φίλους και συγγενείς να σας δώσουν ότι περσινό δεν χρειάζεται το δικό τους παιδί.

Κάποια παιδιά που πήγαν από το γυμνάσιο στο λύκειο ή αποφοίτησαν από το λύκειο, έχουν για παράδειγμα, μολύβια, ξύστρες και σχήματα γεωμετρίας. Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσετε κάποια έξοδα.

3. Κάντε ανταλλαγές σχολικών ειδών!

Αλλάξτε την τσάντα του παιδιού σας με της ανιψιάς σας. Οι τσάντες συνήθως για τις μικρές ηλικίες, καταλήγουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς να είναι άφθαρτες. Εκ εκμεταλλευτείτε το γεγονός και δώστε την περσινή σας τσάντα σε ένα παιδάκι και πάρτε την δική του για το δικό σας.

4. Προτιμήστε να αγοράσετε τα σχολικά σας είδη online!

Αν αγοράσετε τα σχολικά σας είδη online, θα γλιτώσετε χρήματα, θα έχετε τυχών εκπτώσεις και το πιο σημαντικό θα έρθουν σπίτι σας χωρίς να έχετε ταλαιπωρηθεί στις ουρές των καταστημάτων, ειδικά τώρα που όλοι οι γονείς έχουν ξεχυθεί για τις αγορές των σχολικών ειδών των παιδιών τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved