ΕΣΠΑ 2014: Στο επίκεντρο προτάσεις εκταμίευσης χρημάτων για τους παιδικούς σταθμούς

Προτάσεις για το θέμα των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών έχουν εκφράσει όλοι σχεδόν οι αρμόδιοι φορείς, μένει να δούμε την λύση που θα δοθεί για την εξεύρεση των πόρων, ώστε να μην μείνουν «εκτός» οικογένειες.

ΕΣΠΑ 2014: Στο επίκεντρο προτάσεις εκταμίευσης χρημάτων για τους παιδικούς σταθμούς

Μία ακόμα πρόταση προς την πολιτεία ώστε να εκταμιευτούν περισσότεροι πόροι και το Σεπτέμβριο να απορροφηθεί το σύνολο των παιδιών των δικαιούχων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς χωρίς οικονομική συμμετοχή, διατύπωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης.

Ο κ. Δανιηλίδης χαρακτήρισε ανάσα και εξασφάλιση στα κοινωνικά προγράμματα τις ανακοινώσεις της πολιτείας σύμφωνα με τις οποίες εξασφαλίστηκαν 162 εκατομμύρια ευρώ για συνολικά 68.000 παιδιά. Ωστόσο εκτίμησε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, οι αιτήσεις που θα υποβληθούν φέτος θα ξεπεράσουν τις 100.000, γεγονός που σημαίνει ότι πάνω από 30.000 παιδιά μπορεί να μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ - ΜΕΑ).

Για το λόγο αυτό επανέφερε πρόταση που έχει κάνει ήδη η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για την περαιτέρω εκταμίευση κονδυλίων από τα αναπορρόφητα κονδύλια του ΕΣΠΑ και από τους πόρους που έχουν περισσέψει από το κοινωνικό μέρισμα. Εκτίμησε δε ότι εφόσον οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 100.000 θα χρειαστούν 250 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο του προγράμματος, ενώ από τα 162 που έχουν εξασφαλιστεί μέχρι τα 250 απομένουν 88 που θα πρέπει να βρεθούν.

Όπως έγινε γνωστό, η προκήρυξη του σχετικού προγράμματος θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 1η Ιουλίου. Σε αναμονή μέχρι τότε για την λύση του θέματος των δημοτικών μονάδων παιδικής φροντίδας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved