Το παιδί σας απεχθάνεται το σχολείο;

Πλησιάζει η ώρα για να επιστρέψετε από τις διακοπές και βέβαια η στιγμή που θα πρέπει το παιδί σας να γυρίσει στο σχολείο. Αν έτσι κι αλλιώς δεν άντεχε στην ιδέα, τώρα σίγουρα ακόμη περισσότερο δεν θα του αρέσει.

Το παιδί σας απεχθάνεται το σχολείο;

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε για πιο λόγο το παιδί σας δεν θέλει να πάει σχολείο και τι είναι αυτό που το αποτρέπει. Αν του συνέβη κάτι τον προηγούμενο χρόνο, αν κάποιο άλλο παιδί το επηρεάζει αρνητικά ή αν το παρενοχλεί.

Αν είναι κάτι από αυτά σίγουρα θα πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας. Υποσχεθείτε του ότι θα μιλήσετε και με την δασκάλα του για να ξέρει ότι σας έχει στο πλευρό του.

Αν όμως η αντίδρασή του έχει να κάνει με κάποιο άλλο θέμα, επειδή βαριέται ή δεν θέλει να ξυπνάει το πρωί θα πρέπει να του δώσετε να καταλάβει ότι είναι κάτι που όλοι πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν.

Πάνω απ' όλα πρέπει να δείξετε ότι συμμερίζεστε το πρόβλημα του. Εστιάστε στο τι πιστεύει ότι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και δώστε του να καταλάβει ότι αν δεν πάει σχολείο δεν θα μπορεί να το κάνει.

Μιλήστε του για τις δικές σας εμπειρίες και μην φοβηθείτε να του πείτε ότι και εσείς υπήρχαν στιγμές που δεν θέλατε να πάτε, αλλά πως ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved