Υπουργείο Παιδείας:Τι (ξανά) αλλάζει στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών, να εισέρχονται στα ΑΕΙ καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, είναι αντισυνταγματικό, το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να προχωρήσει σε αλλαγές.

Υπουργείο Παιδείας:Τι (ξανά) αλλάζει στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων

Συγκεκριμένα η ηγεσία του Υπουργείου θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί τις ειδικές κατηγορίες στις Πανελλήνιες του 2014 αφού κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Όσο για τους υποψηφίους πολύτεκνους και τρίτεκνους σχεδιάζει να επεκτείνει το σύστημα που εφαρμόζεται ήδη το 2012 και 2013, για μετεγγραφές των υποψηφίων που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια (παιδιά από μονογονεϊκές οικογένειες, επιτυχόντες με σοβαρές παθήσεις κ.ά.).

Έτσι, οι αλλαγές στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αναμένεται να δρομολογηθούν από φέτος, ενώ σύμφωνα με την Καθημερινή, εξετάζεται ο ορισμός ενός «μόνου» αριθμού εισακτέων για όλους τους υποψηφίους - φέτος θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή περίπου 82.000 από το άθροισμα των 69.288 και των 11.503 θέσεων πέρυσι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved