Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Έως τις 17 Απριλίου οι αιτήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά και αφορά το σχολικό έτος 2024 - 2025.

Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Έως τις 17 Απριλίου οι αιτήσεις
Bigstock

Έως την Τετάρτη 17 Απριλίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων που αφορά την εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία η εισαγωγή γίνεται κατόπιν εξετάσεων, ενώ στα Πειραματικά Σχολεία γίνεται με κλήρωση.

apotixia-stis-eksetaseis-kai-psixologia.jpg

Την αίτηση μπορούν να υποβάλλουν είτε:

  • ο γονέας / κηδεμόνας του μαθητή /τριας
  • τρίτο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο

Θα χρειαστεί να:

  • συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet
  • επισυνάψετε Υπεύθυνη Δήλωση του άλλου γονέα ότι συναινεί στην υποβολή της αίτησης
  • καταχωρίσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας
  • συμπληρώσετε τα προσωπικά στοιχεία υποψήφιου μαθητή/τριας και τον Αριθμό Μητρώου του μαθητή στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool (από το σχολείο φοίτησης)
  • καταχωρίσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και την διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email)
  • επισυνάψετε το σχετικό αποδεικτικό δικαιολογητικό για ειδικές κατηγορίες μαθητών
  • να επιλέξετε σχολεία

Δείτε σε μορφή video τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης.

Οι αιτήσεις την εισαγωγή μαθητών σχ. έτους 2024-25 ξεκίνησαν να υποβάλλονται από την Παρασκευή 29.3.2024 και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 17.4.2024 και ώρα 23.59.

Ποιες επιλογές σχολείων μπορείτε να κάνετε:

  • το Πειραματικό Σχολείο ενδιαφέροντος
  • το Πρότυπο Σχολείο πρώτης προτίμησης
  • το Πρότυπο Σχολείο δεύτερης προτίμησης
  • το Εκκλησιαστικό Σχολείο ενδιαφέροντος

Αν έχει επιλεγεί ταυτόχρονα Πρότυπο Σχολείο και Εκκλησιαστικό Σχολείο δηλώνεται η σειρά προτίμησης για τη φοίτηση στους δύο τύπους σχολείων. Από τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες που έχουν δηλωθεί επιλέγεται επίσης ένα (1) Πρότυπο ή Εκκλησιαστικό Σχολείο, στο οποίο ο υποψήφιος μαθητής επιθυμεί να είναι επιλαχών.

Μετά την οριστικοποίηση μπορείτε να τροποποιήσετε την αίτηση όσες φορές επιθυμείτε μέχρι την ημερομηνία λήξης των υποβολών (17.4.2024). Σε κάθε οριστικοποίηση δηλώνετε υπεύθυνα ότι έχετε ελέγξει την αίτηση και ότι όλα τα στοιχεία είναι ορθά. Μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των υποβολών δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή.

Μετά το τέλος της διαδικασίας της κλήρωσης και των εξετάσεων, με την είσοδο στην υπηρεσία, οι γονείς / κηδεμόνες μπορείτε να ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα της αίτησής σας.

Αναλυτικές πληροφορίες για την αίτηση μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Κατεβάστε το ΦΕΚ εδώ

GIMNASIO.jpg

Μαθητές με αναπηρία

Αναφορικά με την εξέταση μαθητών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες απαιτείται γνωμάτευση ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Κ.Ε.Σ.Υ., ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και Ι.Π.Δ., ενώ ο χρόνος εξέτασής τους θα είναι επαυξημένος κατά 45 λεπτά. Ως προς την πλήρωση τυχόν κενών θέσεων στις Β’ και Γ΄ τάξεις των Πρότυπων Γυμνασίων και Λυκείων, πραγματοποιούνται εξετάσεις τις πρώτες ημέρες έναρξης του νέου σχολικού έτους. Οι αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται στη σχολική μονάδα προτίμησης.

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.), οι απόφοιτοι του Πρότυπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, υπό την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την φοίτησή τους στο Γυμνάσιο.

Αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τον αριθμό εισακτέων μαθητών/τριών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025, εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved