Επιλέγοντας το Δημοτικό που εξασφαλίζει στα παιδιά μας ένα δυνατό ξεκίνημα στον κόσμο της επιτυχίας!

Εξοικειώνοντας το παιδί με μία σωστή μεθοδολογία μελέτης μέσα από καινοτόμες πρακτικές

Επιλέγοντας το Δημοτικό που εξασφαλίζει στα παιδιά μας ένα δυνατό ξεκίνημα στον κόσμο της επιτυχίας!

Το παιδάκι μας έκλεισε μόλις τα έξι ή τα πλησιάζει πολύ σύντομα και αυτό σίγουρα σηματοδοτεί ένα πράγμα: Η μετάβαση του από την καθημερινότητα του Νηπιαγωγείου σε εκείνη του Δημοτικού βρίσκεται πολύ κοντά. Ξεκινάμε να αγοράζουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές και μαρκαδόρους σε κάθε λογής χρώματα και σχέδια και δεν χορταίνουμε να το βλέπουμε να χαμογελάει, έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο.

Από πού προέρχεται όλη αυτή η χαρά του; Φυσικά από το νέο ξεκίνημα που πρόκειται να κάνει στη ζωή σε ένα περιβάλλον που θα αποτελέσει το «δεύτερο σπίτι» του αλλά και θα το στηρίξει ώστε να μπορέσει να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να αναδείξει τις κλίσεις και τα ταλέντα του. Το ερώτημα για όλους εμάς τους γονείς, λοιπόν, είναι πώς θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε τη σχολική μονάδα που αξίζει την εμπιστοσύνη μας αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί και μία σίγουρη «επένδυση» για το μέλλον του παιδιού μας;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα «κρύβεται» στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική προσέγγιση που ακολουθεί ένα σχολείο καθώς και στο πώς εκπαιδεύει τον μαθητή ώστε να οδηγηθεί στην απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και αξιών, την αυτονομία και την ανθεκτικότητα.

Όσο εμείς, επομένως, σκεφτόμαστε ποιο θα είναι το Δημοτικό εκείνο που θα διατηρήσει τον ενθουσιασμό του μικρού μας στα ύψη και παράλληλα θα το βοηθήσει να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα από το Δημοτικό, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα μάς περιμένουν να κλείσουμε το ραντεβού μας για να δούμε στην πράξη πώς λειτουργεί μία σωστή εκπαιδευτική κοινότητα, ικανή να εμπνεύσει και να βοηθήσει το παιδί μας να κατακτήσει τη δική του προσωπική κορυφή στον κόσμο της μάθησης.

Εξοικειώνοντας το παιδί με μία σωστή μεθοδολογία μελέτης μέσα από καινοτόμες πρακτικές

Το Δημοτικό αποτελεί μία καθοριστική περίοδο για τη σχολική σταδιοδρομία ενός μαθητή, καθώς και για τη μετέπειτα επιτυχία του, αφού είναι το διάστημα της ζωής του που μαθαίνει πώς να μελετάει, να οργανώνει καλύτερα τον μαθησιακό χρόνο του και να εδραιώνει ορθές τεχνικές μελέτης.

Είναι η στιγμή που το παιδί πρόκειται να… μάθει πώς να μαθαίνει, πώς να θέτει σωστές προτεραιότητες αλλά και πώς να αποκομίζει όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση και δεξιότητες κατά τη διάρκεια όλου του ωρολογίου προγράμματος.

Και επειδή στα Εκπαιδευτήρια Δούκα γνωρίζουν πόσο χρήσιμη είναι η μεθοδική μελέτη για το μέλλον ενός μαθητή, έχουν καθιερώσει τη Μεθοδολογία Μελέτης, η οποία διδάσκεται σε κάθε σχολική βαθμίδα.

Πρόκειται για ένα μάθημα που καθοδηγεί τον μαθητή και τον εξοικειώνει με τη μεθοδική και οργανωμένη μελέτη, ώστε να κατακτά ακόμα πιο εύκολα τη γνώση που προσφέρεται. To project-based learning, το εκπαιδευτικό μοντέλο 1:1 που παρέχει έναν υπολογιστή σε κάθε μαθητή ως διαδραστικό βιβλίο αλλά και οι τεχνικές παρουσίασης που μαθαίνει κάνουν το μάθημα πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό ενώ παράλληλα προάγουν και τις ικανότητες του 21ου αιώνα. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί εξατομικεύουν, εφόσον, το κρίνουν απαραίτητο, τους μαθησιακούς στόχους για κάθε μαθητή σε συνεργασία με τη σχολική Ψυχολόγο και την οικογένεια, ώστε κάθε παιδί να προχωρά στα σκαλοπάτια της μάθησης με σεβασμό στον προσωπικό του ρυθμό και τις μοναδικές του ανάγκες.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας, είναι να κλείσουμε ένα ραντεβού με το Τμήμα Εγγραφών & Ανάπτυξης, εγκαίρως και όποια στιγμή, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επιθυμούμε, για να ενημερωθούμε και από κοντά για τη Φιλοσοφία του σχολείου.

ekpaideftiria-doukas1.jpg

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δημοτικού που προετοιμάζει το παιδί για την ενήλικη ζωή

Είναι αλήθεια πως τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαφέρουν αρκετά από αυτά που συνηθίζαμε να έχουμε εμείς, όταν πηγαίναμε σχολείο.

Πλέον, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δημοτικού επικεντρώνεται στην ολοκληρωμένη διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού, δίνοντας προτεραιότητα στις αξίες, την κοινωνική και πνευματική του ανάπτυξη, την καλλιέργεια των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και της ενσυναίσθησής του, παρέχοντας του ακόμα και προσωπικό Μέντορα, ώστε να μπορεί να θέτει πιο εύκολα τους προσωπικούς του στόχους.

Μάλιστα, αυτή είναι και η φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τα οποία έχουν διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δημοτικού τους, ώστε το παιδί να διδάσκεται με ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο τα μαθήματα της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Μαθηματικών.

Η διαθεματικότητα και η διεπιστημονικότητα επίσης αποτελεί στο Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Δούκα ένα ισχυρό εργαλείο της σύγχρονης παιδαγωγικής, με μαθητοκεντρικές μορφές διδασκαλίας, όπου το Σχολείο συνδέεται με τη ζωή και μέσα από αυτόν τον κοινό κόσμο αναπτύσσει την ομαδοσυνεργατικότητα, την κριτική σκέψη, την ανεκτικότητα, τη δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων.

Συγχρόνως δε, το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Δούκα προάγει τη βιωματική μάθηση μέσα από ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως τα βιωματικά εργαστήρια Green Days, όπου τα παιδιά συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις σχετικές με την αγροτική παραγωγή και με θεματολογία που συνάδει με τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και εκτίθενται σε δραστηριότητες που αφορούν στο Περιβάλλον, την Υγεία , τη Διατροφή, το Ευ Ζην.

Όσο για το βιωματικό πρόγραμμα «Στάση Ζωής», ενδυναμώνει το παιδί με σπουδαία ψυχοσυναισθηματικά εργαλεία, όπως ο σεβασμός, η αποδοχή, η ανθεκτικότητα, η αναγνώριση, η οικολογική συνείδηση, ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η συμπερίληψη, ο πολιτισμός ως μοναδικό εργαλείο εξέλιξης μίας κοινωνίας, τα δικαιώματα των παιδιών και η καλλιέργεια αυτοπεποίθησης που θα το βοηθήσει να προχωρήσει δυναμικά τόσο στις υπόλοιπες βαθμίδες όσο και στην ενήλικη ζωή του.

Παράλληλα, έχει ως βασική ξένη γλώσσα τα Αγγλικά, πράγμα που σημαίνει ότι διδάσκονται καθημερινά, προσαρμοσμένα στους ρυθμούς κάθε μαθητή αφού από την τρίτη δημοτικού και μετά, το μάθημα πραγματοποιείται σε επίπεδα ικανότητας. Εκτός από την καθημερινή διδασκαλία των Αγγλικών, βέβαια, σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού πραγματοποιούνται στα Αγγλικά μαθήματα όπως Μουσική, Θεατρική Αγωγή, Μουσικοθεατρική Αγωγή, Πληροφορική, μάθημα εικαστικών Arts & Crafts, που στόχο έχουν την απόκτηση δεξιοτήτων έκφρασης του μαθητή.

ekpaideftiria-doukas2.jpg

Το σχολείο που διαμορφώνει κινητικές δεξιότητες και φυσικές ικανότητες στο παιδί

Από την άλλη πλευρά, ο αθλητισμός και η άσκηση είναι ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι στη ζωή του παιδιού μας αφού ενισχύουν την ανάπτυξή του και μάλιστα, όχι μόνο σε σωματικό αλλά και στο επίπεδο της νόησης και της ευεξίας. Η σωματική κίνηση, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν και να ξεκινήσουν το μεγάλο «ταξίδι» της ανακάλυψης του εαυτού και της ταυτότητάς τους.

Το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, λοιπόν, είναι εδώ για το παιδί μας για να του προσφέρει μία ποικιλία αθλημάτων και δραστηριοτήτων που ανταποκρίνονται στην ηλικία του και έχουν ως στόχο να το βοηθήσουν να αναπτύξει κινητικές δεξιότητες και φυσικές ικανότητες. Μία κατ’ ιδίαν επίσκεψη στον χώρο του Δημοτικού μπορεί να μας κάνει να καταλάβουμε πώς το παιδί μας θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ αθλημάτων, όπως μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, ρυθμική γυμναστική, που θα το βοηθήσουν να διαμορφώσει μία θετική στάση προς την άσκηση.

Με δράσεις που πραγματοποιούνται, επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εν Σώματι» και με παράλληλες δράσεις όπως όπως το «Εν Κινήσει» και τα «Ενεργητικά διαλείμματα», το παιδί μας θα αρχίσει να ενημερώνεται για θέματα υγείας, ευεξίας και σωστής διατροφής ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί πρόκειται να είναι δίπλα του με στόχο να ενισχύσουν την ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξή του.

ekpaideftiria-doukas3.jpg

Η επιλογή του Δημοτικού για το παιδί μας είναι αδιαμφισβήτητα κομβικής σημασίας, αφού πρόκειται να αποτελέσει το «δεύτερο σπίτι» του, να το διαμορφώσει και να μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη του.

Αν, λοιπόν, θέλουμε ένα Σχολείο με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και με κέντρο το παιδί, ένα Σχολείο όπου «το ταξίδι» είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό, ένα μοναδικό Σχολείο που θα το «αγκαλιάσει» και θα το βοηθήσει να «ανθίσει» στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του, τότε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι μονόδρομος για ένα d-υνατό ξεκίνημα από το D-ημοτικό.

Εμείς έχουμε ήδη οργανώσει το ραντεβού μας για τα «πρωτάκια» μας, εσείς;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved