Στο «σωστό» Νηπιαγωγείο κάθε παιδί πρέπει να είναι μοναδικό

Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε με μία λέξη την περίοδο εκείνη στη ζωή του μικρού μας παιδιού που ξεκινάει το σχολείο, τότε αυτή θα ήταν «η αλλαγή».

Στο «σωστό» Νηπιαγωγείο κάθε παιδί πρέπει να είναι μοναδικό

Αλλαγή προγράμματος, αλλαγή περιβάλλοντος, αλλαγή ολόκληρης της ζωής, της δικής μας αλλά και του μικρού μας. Σε αυτό το σημείο είναι που ξεκινάμε και διερωτόμαστε αν του έχουμε μεταδώσει τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσει να ενταχθεί στη μικρή κοινωνία του πρώτου του σχολείου. Και η αμέσως επόμενη ερώτηση που τρέχει στο μυαλό μας αφορά στα χαρακτηριστικά εκείνα που πρέπει να αναζητήσουμε ώστε το Νηπιαγωγείο του παιδιού μας να το κάνει να αισθάνεται μοναδικό.

Ονειρευόμαστε το καλύτερο για το μικρό μας παιδάκι, για αυτό και η αναζήτηση του «σωστού» Νηπιαγωγείου που θα το προετοιμάσει για τον «έξω» κόσμο, απαιτεί αρκετή έρευνα από πλευράς μας. Τι ψάχνουμε; Ένα ασφαλές περιβάλλον με ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα, όπου το παιδί μας θα μπορέσει να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πολίτη σε έναν βιώσιμο κόσμο, με ικανότητες 21ου αιώνα, γνώσεις, δεξιότητες και αξίες. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένα Νηπιαγωγείο που μπορεί να προσφέρει όλα τα παραπάνω στο παιδάκι μας; Και αν ακόμα δεν το έχετε ανακαλύψει, να σας ενημερώσουμε ότι αναφερόμαστε στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

douka-ekpaideftiria1.jpg

Ένα Νηπιαγωγείο που «μιλάει» δύο γλώσσες

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί και οι δικοί μας γονείς ήθελαν να μας βάλουν από μικρές στη διαδικασία να μάθουμε ξένες γλώσσες; Μπορεί, όσο ήμασταν ακόμα σχολείο να μην είχαμε διανοηθεί πόσο χρήσιμο είναι αλλά τώρα που μεγαλώσαμε γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι ξένες γλώσσες - και ιδίως τα αγγλικά- είναι το «διαβατήριό» για να ακολουθήσουμε όποιο μονοπάτι επιθυμούμε. Για αυτόν τον λόγο και ως γονείς εκτιμούμε τη σημασία των ξένων γλωσσών στη ζωή και την καθημερινότητα του παιδιού μας.

Αυτή ακριβώς τη δυνατότητα έρχεται να δώσει το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. «Υπακούοντας» στις ανάγκες κάθε μαθητή για την ενδυνάμωση της κριτικής του σκέψης και της ερευνητικής του διάθεσης, «μιλάει» δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά. Κάπως έτσι, διαμορφώνει ένα δίγλωσσο περιβάλλον για κάθε μαθητή, που έχει ως στόχο την εξοικείωση του με τις δύο γλώσσες και τους δύο πολιτισμούς, αλλά και την ανάπτυξη των γνώσεων του.

douka-ekpaideftiria2.jpg

Για εμάς, βέβαια που ακόμα αναρωτιόμαστε πώς ένας μαθητής Νηπιαγωγείου, μπορεί να έρθει σε επαφή και να ασχοληθεί με μία ξένη γλώσσα, αρκεί να γνωρίζουμε πως εκτός από τη διαρκή παρουσία των εκπαιδευτικών, γίνεται και καθημερινό μάθημα αγγλικών για την εμπέδωση και την καλύτερη εκμάθηση της γλώσσας.

Βιώσιμη ανάπτυξη: Το πιο σημαντικό εφόδιο για το παιδί μας

Όλες οι μανούλες γνωρίζουμε πολύ καλά το παιδάκι μας. Γνωρίζουμε ότι ανήκει στη νέα γενιά που μπορεί να ανοίξει νέους, ελπιδοφόρους ορίζοντες για έναν καλύτερο κόσμο. Γνωρίζουμε, όμως, πως πρέπει και εμείς να βάλουμε το «λιθαράκι» μας προς αυτήν την κατεύθυνση, επιλέγοντας ένα βιώσιμο σχολείο για αυτό, ένα σχολείο που ασπάζεται τους «κανόνες» της βιώσιμης ανάπτυξης και το κάνει να νιώθει ικανό να αλλάξει τον κόσμο.

douka-ekpaideftiria3.jpg

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, λοιπόν, με την πιστοποίηση από το Global Schools Program, προσεγγίζουν βιωματικά στο Νηπιαγωγείο - και όχι μόνο- τους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, προετοιμάζοντας τους πολίτες ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου κόσμου. Το Global Schools Program είναι μία πρωτοβουλία του Sustainable Development Solutions Network των Ηνωμένων Εθνών που υποστηρίζει το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Δράσης της UNESCO για την Εκπαίδευση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και για τη διαμόρφωση ενός πιο ανθεκτικού κόσμου. Παράλληλα, θα συμμετέχει σε βιωματικά εργαστήρια όπως το «Green Days» που έχουν να κάνουν με την περιποίηση του βοτανόκηπου, την κομποστοποίηση και πολλά ακόμα. Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε εμείς, ώστε να είμαστε σίγουρες για την επιλογή του κατάλληλου σχολείου για το παιδί μας!

douka-ekpaideftiria4.jpg

Ένας digital κόσμος ξεδιπλώνεται μέσα από το παιχνίδι

Αν το παιδί μας πλησιάζει την ηλικία των τεσσάρων, τότε ένα πράγμα είναι σίγουρο: Έχει ήδη ανακαλύψει τον κόσμο της τεχνολογίας και εμείς προσπαθούμε διαρκώς να το απομακρύνουμε από τις οθόνες του τάμπλετ, να βγαίνουμε βόλτες στο πάρκο και να παίζουμε, χωρίς, βέβαια να το κρατάμε μακριά από τις τεχνολογικές εξελίξεις του 21ου αιώνα. Κάνουμε λάθος;

Η λύση, όμως, έχει βρεθεί διότι στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, υπάρχει ένα μάθημα όπου το παιδί μας μπορεί να δημιουργεί τα δικά του προγράμματα, χωρίς να χρησιμοποιεί οθόνες ή άλλες συσκευές και ακούει στο όνομα «Computational Thinking». Με αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση να ανακαλύπτει πρακτικές επίλυσης προβλημάτων, ενώ μέσω της ρομποτικής και της βιωματικής μάθησης με το παιχνίδι «Learning Through Playing», ενισχύονται οι δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως η δημιουργικότητα, η συνεργασία, η κριτική σκέψη και η καινοτομία.

douka-ekpaideftiria5.jpg

Η ολιστική παιδαγωγική προσέγγιση που αναδεικνύει τη μοναδικότητα του παιδιού

Γνώσεις, δεξιότητες και αξίες είναι όλα εκείνα τα εφόδια που προσπαθούμε να δώσουμε στο παιδί μας και θέλουμε το ίδιο να κάνει και το D-ικό του Νηπιαγωγείο. Για αυτό και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι η κατάλληλη επιλογή. Με βασικό τους άξονα την Ολιστική Παιδαγωγική Προσέγγιση, αντιμετωπίζουν κάθε μαθητή τους ως μοναδικό και τον κατευθύνουν να επιτύχει τους στόχους του.

douka-ekpaideftiria6.jpg

Οργανωμένο σε τέσσερα θεματικά πεδία που σχετίζονται με τη σχέση που έχει με την επικοινωνία, την κοινωνία, τις θετικές επιστήμες και τη δημιουργικότητα και έκφραση αλλά και με τη βοήθεια ψυχολόγου, το παιδί μας μπορεί να αρχίσει να αναγνωρίζει, να εκφράζει και να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του. Και δεν σταματάει εδώ. Η Φυσική Αγωγή, η Μουσική, η Κολύμβηση, η βιβλιοθήκη, το Messy Play θα του χαρίσουν μοναδικές ευχάριστες στιγμές.

douka-ekpaideftiria7.jpg

Το εγχείρημα «επιλέγω σχολείο» στο οποίο καλούμαστε να ανταποκριθούμε εμείς οι γονείς μοιάζει συχνά με «λαβύρινθο» στον οποίο πασχίζουμε να μην χαθούμε, ενώ ερωτήματα όπως: «Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει το κατάλληλο Νηπιαγωγείο για το παιδί μου;», είναι συνέχεια στο μυαλό μας. Ωστόσο, την έξοδο από αυτόν τον «λαβύρινθο», την έχουν βρει για εμάς τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Εκεί, ακριβώς, όπου τα πρώτα βήματα του παιδιού μας στον κόσμο της εκπαίδευσης πραγματοποιούνται σε ένα βιώσιμο περιβάλλον που δίνει έμφαση στην ατομικότητα, τα ενδιαφέροντα και την εξέλιξή του. Διότι, στο D-ικό του σχολείο πρέπει να νιώθει μοναδικό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved