Πόσες ξένες γλώσσες πρέπει να μάθει ένα παιδί;

Plus οι 11 πιο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο.

Πόσες ξένες γλώσσες πρέπει να μάθει ένα παιδί;

Πολύγλωσσα παιδιά: Πόσες γλώσσες να μάθουν και πότε

Bigstock

Αφήνοντας τα παιδιά να διαλέξουν ξένες γλώσσες στις μέρες μας είναι μια καλή ιδέα. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, τα παιδιά που είναι καλά σε περισσότερες από μία γλώσσες αποδεικνύεται επίσης ότι έχουν αυξημένη δημιουργικότητα και πνευματική διαύγεια.

Ωστόσο όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξετε δεν ξέρετε πόσες ξένες γλώσσες είναι πολλές ή λίγες για το παιδί σας. Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί γονείς. Παρακάτω ακολουθούν ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από αυτό το θέμα ώστε να σας βοηθήσουν να πάρετε μια απόφαση.

Πόσες ξένες γλώσσες πρέπει να μάθουν τα παιδιά;

Πριν βρείτε δασκάλα για ιδιαίτερα μαθήματα ή γράψετε το παιδί σας σε κάποιο φροντιστήριο για να μάθει πολλές και διαφορετικές γλώσσες, είναι σημαντικό να αποφασίσετε πόσες γλώσσες μπορεί να μάθει αποτελεσματικά το παιδί σας σε αρκετά μικρή ηλικία. Θεωρητικά, τα παιδιά μπορούν να μάθουν απεριόριστο αριθμό γλωσσών.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι ειδικοί συνιστούν ότι ένα παιδί πρέπει να αφιερώνει περίπου το 20% έως 30% των ωρών που είναι ξύπνιο για να αποκτήσει ευχέρεια λόγου σε οποιαδήποτε γλώσσα. Ως εκ τούτου, ο μέγιστος αριθμός γλωσσών που πρέπει να μαθαίνει το παιδί σας κάθε φορά είναι τρεις.

Πόσο εύκολο είναι να μάθει το παιδί πολλές γλώσσες ταυτόχρονα

Bigstock

Τι γλώσσα πρέπει να μάθουν τα παιδιά;

Όπως αναφέρθηκε και ποιο πάνω, οι διαφορετικές γλώσσες προσφέρουν πολλά οφέλη στα παιδιά. Η εκμάθηση πολλών ξένων γλωσσών μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες και να δώσει ευκαιρίες στο παιδί σας, είτε στο σχολείο είτε στο μελλοντικό χώρο εργασίας.

Τα αγγλικά είναι η πρώτη γλώσσα που μπορούν να μάθουν τα παιδιά σας ακόμη και από τη γέννησή τους. Εκτός από τα αγγλικά όμως, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά είναι επίσης καλές γλώσσες για να μάθουν τα παιδιά σε αρκετή νεαρή ηλικία.

Οι 11 πιο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο

Σύμφωνα με το wikipedia οι κορυφαίες γλώσσες είναι:

  1. Μανδαρινικά - Κινεζικά
  2. Ισπανικά
  3. Αγγλικά
  4. Χίντι
  5. Αραβικά
  6. Πορτογαλικά
  7. Βεγγαλικά
  8. Ρωσικά
  9. Ιαπωνικά
  10. Παντζαμπικά
  11. Γερμανικά

Όταν τα παιδιά διαλέξουν μια νέα ξένη γλώσσα, αυτό που είναι σημαντικό είναι να διασφαλίσετε ότι θα τη μάθει καλά. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το εξασφαλίσετε αυτό είναι είτε να εγγράψετε το παιδί σας σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών είτε να έχετε δάσκαλο στο σπίτι. Φροντίστε οι δάσκαλοι που θα έχουν τα παιδιά σας να είναι φυσικοί ομιλητές της γλώσσας που όχι μόνο θα παρέχουν ποιοτική διδασκαλία, αλλά θα ξέρουν πώς να κάνουν αυτή την εμπειρία ευχάριστη για τα μικρά σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved