Ξεκινά ο σχολικός διαγωνισμός μαθηματικών και λογικών γρίφων - Ως αύριο οι αιτήσεις του πρώτου κύκλου

Μέχρι αύριο Πέμπτη  16/01 μπορούν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων να δηλώσουν συμμετοχή για τον πρώτο προκριματικό στον διαγωνισμό μαθηματικών και λογικών γρίφων που γίνεται στην Θεσσαλονίκη.

Ξεκινά ο σχολικός διαγωνισμός μαθηματικών και λογικών γρίφων - Ως αύριο οι αιτήσεις του πρώτου κύκλου

Οι προκριματικοί γύροι θα ξεκινήσουν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου και οι ομάδες πρέπει να αποτελούνται από τουλάχιστον τρία παιδιά και να αντιπροσωπεύουν κάποιο σχολείο.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κολέγιο Ανατόλια, σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας). Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολεγίου Ανατόλια (ACSTAC) και της «Καγκουρό Ελλάς», η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη, με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή προετοιμασία.

Οι προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες για τη διευκόλυνση των μαθητών. Για τον Α΄ προκριματικό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως αύριο, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου. Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημέρες:
-Πρώτος προκριματικός: Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ.
-Δεύτερος προκριματικός: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014.
-Τρίτος προκριματικός: Παρασκευή 14 Μαρτίου, στις 19:00, στο Κολλέγιο Ανατόλια. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.
-Ημιτελικοί Γύροι: Σάββατο 15 Μαρτίου στο Κολλέγιο Ανατόλια
-Τελικός διαγωνισμός: Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 19:00, στο ΝΟΗΣΙΣ
Απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής που γίνεται στο goo.gl/vi67gj

Πληροφορίες:
ΝΟΗΣΙΣ, e-mail -karnezou@ noesis.edu.gr, τηλ: 2310 483 000 (εσωτ. 121), Δρ Μαρία Καρνέζου.
Κολλέγιο Ανατόλια: info@ acstac.gr, τηλ: 2310 398 251, Δρ Χάιδω Σαμαρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved