Τα παιδιά που τρώνε πολύ κοτόπουλο, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο του εντέρου ως ενήλικες

Μία νέα έρευνα που έγινε σχετικά με τον καρκίνο του εντέρου, έδειξε ότι μπορεί να αποφευχθεί ανάλογα με το κρέας που καταναλώνει ένας άνθρωπος ως έφηβος.

Τα παιδιά που τρώνε πολύ κοτόπουλο, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο του εντέρου ως ενήλικες

Η έρευνα έγινε σε 20.000 γυναίκες από τις αρχές του '90 μέχρι και σήμερα και σύμφωνα με αυτή, η διατροφή πλούσια σε κοτόπουλο μπορεί να προστατέψει τον οργανισμό από την παραπάνω μορφή καρκίνου.

Οι έφηβοι που τρώνε τακτικά κοτόπουλο παρουσιάζουν σπανιότατα καρκίνο του εντέρου όταν μεγαλώσουν, σύμφωνα πάντα με αυτή την έρευνα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση κρέατος από πουλερικά μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης όγκου του εντέρου κατά περίπου 20% και μείωση εμφάνισης του καρκίνου του ορθού έως και κατά 50%.

Η έρευνα που γίνεται από επιστήμονες στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, δείχνει πως το κοτόπουλο μειώνει την ανάπτυξη αδενωμάτων και κακοηθών όγκων.

Αντίθετα, διατροφές με πολλά λιπαρά και κόκκινο κρέας, σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης, οδηγούν σε νόσους υψηλού κινδύνου και έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα σε έναν οργανισμό απ' ό,τι το κοτόπουλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved