Τα τραγούδια που αγαπήσαμε στη εφηβεία μας όσοι γεννηθήκαμε τη δεκαετία '80-'90!

Πολλές φορές, ακούω στο ραδιόφωνο τραγούδια που αμέσως ταξιδεύουν το μυαλό μου στα χρόνια του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Τα τραγούδια που αγαπήσαμε στη εφηβεία μας όσοι γεννηθήκαμε τη δεκαετία '80-'90!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Τότε που με κυνήγαγε η γιαγιά μου για να διαβάσω και εγώ φορούσα τα ακουστικά από τα walkman στα αυτιά μου, κλεινόμουν στο δωμάτιό μου, κοιτούσα τις αφίσες που είχα κολλημένες στον τοίχο και κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη καθώς τραγουδούσα, νομίζοντας πως συμμετέχω σε κάποιο video clip των Backstreet Boys ή του Peter Andre! Μην μου πείτε ότι και εσείς δεν είχατε αφίσες; Ακόμη θυμάμαι τις φωνές της γιαγιάς, λέγοντάς μου να μην κολλάω στον τοίχο «χαρτιά» γιατί θα τον χαλάσω με τα σημάδια από το σελοτέιπ!

Χρόνια ξέγνοιαστα, ανέμελα. Χρόνια που τα σημερινά παιδιά δεν θα ζήσουν ποτέ γιατί πολύ απλά όλα έχουν αλλάξει. ΟΛΑ όμως! Και κάπως έτσι θέλησα να μοιραστώ μαζί με όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες της δικής μου γενιάς, τραγούδια που ακούγαμε, που ξέραμε απ'έξω και που είχαμε στις κασέτες μας ή τα cd μας. Τραγούδια, που έβαζε ο οδηγός λεωφορείου στις εκδρομές και όλοι σηκωνόμασταν από τις θέσεις μας για να χορέψουμε. Τραγούδια, που βάζαμε στις χοροεσπερίδες μας και κοιτούσαμε το αγόρι που μας κρυφοάρεσε περιμένοντας το ΘΑΥΜΑ... να σηκωθεί και να μας ζητήσει να χορέψουμε μαζί του.

Τραγούδια, που βάζαμε στη διαπασών για να κλάψουμε στην πρώτη απογοήτευση και τραγούδια που έπαιζαν συνέχεια σε κάθε party γενεθλίων. Τραγούδια, που μας θυμίζουν τις παλιές μας φίλες και όλες εκείνες τις στιγμές που περνούσαμε μαζί στα διαλείμματα. Τραγούδια, που τα έχουμε συνδυάσει, με έρωτες, με απογοητεύσεις, με εξετάσεις, με εκδρομές.

Σίγουρα κάποιο από τα παρακάτω τραγούδια που θυμίζουν σε εμένα πολλά, θα τα έχετε και εσείς συνδυάσει με κάποιες στιγμές από το παρελθόν σας.

1.Backstreet Boys - Everybody
{youtube}6M6samPEMpM{/youtube}

2.Spice Girls - Wannabe
{youtube}gJLIiF15wjQ{/youtube}

3.Savage Garden - To The Moon & Back
{youtube}HCm6gRHINqA{/youtube}

4.Jennifer Paige- "CRUSH"
{youtube}EIhSnaqou0I{/youtube}

5.No Doubt - Don't Speak
{youtube}TR3Vdo5etCQ{/youtube}

6.Evanescence - Bring Me To Life
{youtube}3YxaaGgTQYM{/youtube}

7.Guns N' Roses - November Rain
{youtube}8SbUC-UaAxE{/youtube}

8.Bon Jovi - It's My Life
{youtube}vx2u5uUu3DE{/youtube}

9.Shakira - Whenever, Wherever
{youtube}weRHyjj34ZE{/youtube}

10.Bomfunk MC's - Freestyler
{youtube}ymNFyxvIdaM{/youtube}

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved