Κολομβιανή έφηβη γιόρτασε τα 15α γενέθλιά της αν και πάσχει από προγηρία

Στην Μαγκαλί Γκονζάλες Σιέρα, μια 15χρονη Κολομβιανή, αρέσει, όπως σε όλους τους συνομηλίκους της, ο χορός, η μουσική, τα πάρτυ.

Κολομβιανή έφηβη γιόρτασε τα 15α γενέθλιά της αν και πάσχει από προγηρία

Όμως σε αντίθεση με τους φίλους της, η μόλις 15 χρονών Μαγκαλί, είναι παγιδευμένη στο σώμα μίας 90 χρονης καθώς πάσχει από τη γενετική νόσο Hutchinson-Gilford που προκαλεί ταχεία γήρανση του οργανισμού. Μάλιστα το προσδόκιμο ζωής, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν ξεπερνά τα 13 χρόνια!

mangali2

Ωστόσο, αν και πλέον δεν μπορεί να περπατήσει, η Μαγκαλί διέψευσε τις προβλέψεις των γιατρών και κατάφερε να γιορτάσει πανηγυρικά τα 15 γενέθλιά της με ένα πάρτυ.

Σύμφωνα με τη μητέρα της, την 35χρονη Νέντι Σιέρα, η Μαγκαλί εκπλήρωσε το όνειρό της να είναι "μια πριγκίπισσα". Στην Κολομβία, τα 15α γενέθλια των κοριτσιών γιορτάζονται μεγαλοπρεπώς, για να σηματοδοτήσουν το τέλος της παιδικής ηλικίας.

mangali 4

Οι γονείς της τη βοήθησαν στις ετοιμασίες, από την ώρα που δοκίμασε το φόρεμά της για τη γιορτή μέχρι το μακιγιάζ του προσώπου της.
"Η ασθένεια της Μάγκι εκδηλώθηκε όταν ήταν 10 μηνών. Το δέρμα της σκλήρυνε, έχασε τις βλεφαρίδες, τα φρύδια, τα μαλλιά της", είπε η μητέρα της.

Όταν ήταν δύο ετών, οι γιατροί διέγνωσαν το σύνδρομο Hutchinson-Gilford (προγηρία), που χαρακτηρίζεται από μια πρόωρη και δραματικά επιταχυνόμενη γήρανση του οργανισμού. "Η Μάγκι είναι 15 χρονών και τα οστά της είναι 90 ετών. Πέρυσι υπέστη έμφραγμα", είπε με λύπη η μητέρα της.

mangali5

"Νομίζω πως είμαι όμορφη", δήλωσε το κορίτσι, που δεν έχει μαλλιά και φορούσε περούκα με μακριά πυρόξανθα μαλλιά την οποία κοσμούσε ασημένια τιάρα στο πάρτι που οργανώθηκε προς τιμήν της σε μια αγροτική περιοχή του νομού Βάλε ντελ Κάουκα, στη δυτική Κολομβία.

mangali6

Η νόσος Hutchinson-Gilford Progeria, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, προσβάλει περίπου έναν άνθρωπο ανά τέσσερα εκατομμύρια πληθυσμού.

Ο μέσος όρος ζωής των πασχόντων δεν ξεπερνά τα 13 με 14 χρόνια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φαλάκρα, γήρανση του δέρματος, νανισμό, και μικρό πρόσωπο και σιαγώνα συγκριτικά με το μέγεθος του κρανίου. Οι πάσχοντες από πρόωρη γήρανση αποβιώνουν εξαιτίας νοσημάτων που χαρακτηρίζουν την τρίτη ηλικία, αλλά κυρίως καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

mangali1

H Μαγκαλί σε ηλικία 6 μηνών με τη μαμά της .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved