Turning Red: Η νέα ταινία της Pixar μιλά για την εφηβεία και την πρώτη περίοδο ενός κοριτσιού

Ο σκηνοθέτης, Domee Shi και η παραγωγός, Lindsey Collins, μιλούν για το πώς η ταινία χρησιμοποιεί τη μεταφορά για να εξερευνήσει την εφηβεία, την έμμηνο ρύση και το μεγάλωμα ενός κοριτσιού.

Turning Red: Η νέα ταινία της Pixar μιλά για την εφηβεία και την πρώτη περίοδο ενός κοριτσιού

Η πρώτη περίοδος ενός κοριτσιού αποτελεί ένα σπουδαίο ορόσημο στην ανάπτυξή του. Η αναμονή μέχρι την πρώτη περίοδο μπορεί να είναι συναρπαστική και συνάμα αγχωτική. Όμως τι να περιμένει, πώς να προετοιμαστεί και πώς να αντιμετωπίσει ένα μικρό κορίτσι την περίοδό του την ημέρα που επιτέλους θα έρθει;

H σκηνοθέτης της επερχόμενης ταινίας της Pixar «Turning Red», Domee Shi μίλησε στο Polygon γι' αυτά τα ερωτήματα που στριφογυρίζουν όχι μόνο στο μυαλό των μαμάδων αλλά και στο αθώο μυαλουδάκι τον μικρών κοριτσιών . Ο Shi εξήγησε: «Η Mei μεγαλώνει εγκλωβισμένη ανάμεσα σε δύο κόσμους, Ανατολή και Δύση, αλλά βρίσκεται επίσης σε αυτή τη στιγμή της ζωής της όπου ανθίζει στην ενηλικίωση, και όλες αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν όχι μόνο στο σώμα της, αλλά στη σχέση της με τη μαμά της και τους φίλους της».


https://www.instagram.com/p/CZr3UYdBJUK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η παραγωγός Lindsey Collins συνέχισε λέγοντας: «Ήταν το πρώτο πράγμα που θέσαμε στην παραγωγή. Όλοι στο συνεργείο έκανε πάντα αυτές τις συζητήσεις (και ήταν πραγματικές) για την περίοδο που βιώνουν με τα κορίτσια τους, τα παιδιά τους ή θυμόντουσαν εκείνη τη στιγμή που ήρθε η πρώτη τους περίοδος».

Όσο για τον σκοπό της ταινίας, ο Collins είπε: «Το ζητούμενο είναι να παρουσιάσουμε αυτό το θέμα στην οθόνη και ενώ είναι κάτι τόσο σοβαρό, συνάμα να το παρουσιάσουμε και με μια αστεία πλευρά».

Η υπόθεση

Η ταινία της Disney και τη Pixar Turning Red αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που ονομάζεται Mei Lee, η οποία γίνεται κόκκινη όταν ενθουσιάζεται αρκετά. Στο τρέιλερ η Mei χαρακτηρίζεται ως «μια 13χρονη με κουρελιασμένη αυτοπεποίθηση, που διχάζεται ανάμεσα στο να μείνει ως υπάκουη κόρη της μητέρας της ή να αφεθεί στο χάος της εφηβείας». Η Mei ανακαλύπτει ότι οι πρόγονοί της είχαν μια μυστικιστική σχέση με τα κόκκινα πάντα. Βιώνοντας τη νέα της πραγματικότητα, η Mei Lee πρέπει επίσης να διατηρήσει τη σχέση της με τη μαμά της, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να κρύψει την εμμονή της για το αγαπημένο της boy band.

«Χρειαζόμασταν ο χαρακτήρας μας, η Mei, να έχει εμμονή με κάτι που η μαμά της δεν θα ενέκρινε», είπε ο Shi σε προηγούμενη συνέντευξη. «Ήθελα να απεικονίσω μπάντες αγοριών, να τους αποτίσω φόρο τιμής και να τους κάνω ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της ζωής της Mei , γιατί για πολλά έφηβα κορίτσια και αγόρια, ένα boy band αποτελεί την μεγαλύτερη αγάπη και εμμονή. Ήταν απλώς ένας ακρογωνιαίος λίθος στη ζωή τους, στο να μεγαλώσουν, να αναπτύξουν αυτά τα συναισθήματα και να προσπαθούν να καταλάβουν από πού προέρχονται όλα αυτά που νιώθουν».

Για να ζωντανέψει το αγαπημένο συγκρότημα 4*Town της Mei, η Pixar απευθύνθηκε στα pop icons Billie Eilish και FINNEAS.

Το Turning Red όπως έχει ανακοινωθεί δεν θα προβληθεί στους κινηματογράφους αλλά θα έχουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουμε μέσα από το Disney+ στις 11 Μαρτίου.

Πηγή φωτογραφίας: @pixar

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved