Παιδί και διατροφή: Οι πέντε πιο συνηθισμένες διατροφικές αλλεργίες και τι μπορείτε να κάνετε (pics)

Ποιες είναι οι τροφές στις οποίες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν τα παιδιά αλλά και εμείς αλλεργίες και πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε; 

Παιδί και διατροφή: Οι πέντε πιο συνηθισμένες διατροφικές αλλεργίες και τι μπορείτε να κάνετε (pics)

Τα αλλεργικά συμπτώματα δείχνουν ότι εμείς ή τα παιδιά μας έχουμε αλλεργία σε κάτι και είναι ποικίλα, από μια απλή φαγούρα στο στόμα ή ένα ήπιο εξάνθημα έως μια σοβαρή δύσπνοια που μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το onmed.gr, οι διατροφικές αλλεργίες εκδηλώνονται περίπου σε έναν άνθρωπο στους 27 ή ποσοστό 3,6% στο σύνολο του πληθυσμού. Έρευνα που έγινε πριν από μερικά χρόνια στο Νοσοκομείο Brigham and Women's της Βοστώνης επιβεβαιώνει ότι οι διατροφικές αλλεργίες αυξάνονται διαχρονικά, ενώ δείχνει ότι περισσότερο επηρεάζονται οι γυναίκες (4,2% του πληθυσμού) σε σχέση με τους άνδρες (2,9%).

Σύμφωνα με άλλη αμερικανική επιστημονική έρευνα, από το 2010 έως σήμερα τα περιστατικά παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια παρουσιάζουν αύξηση 21%. Ωστόσο, μια δεύτερη μελέτη συμπέρανε ότι σχεδόν οι μισές διατροφικές αλλεργίες (ποσοστό 45%) εμφανίζονται μετά την ενηλικίωση.

Ποιες είναι όμως πέντε πιο συνηθισμένες τροφές που προκαλούν διατροφικές αλλεργίες;

Δείτε τις στην gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved