Έρευνα: Τα αμύγδαλα είναι το ίδιο σημαντικά με το γάλα για να έχουν τα παιδιά σας γερά κόκαλα!

Οι γονείς για πολλά χρόνια άκουγαν από τους παιδιάτρους να τους λένε πως πρέπει να δίνουν στα παιδιά τους γάλα και άλλες τροφές πλούσιες σε ασβέστιο ώστε να έχουν δυνατά κόκαλα.

Έρευνα: Τα αμύγδαλα είναι το ίδιο σημαντικά με το γάλα για να έχουν τα παιδιά σας γερά κόκαλα!

Όμως τώρα οι έρευνες δείχνουν ότι οι σπόροι από κολοκύθα, η μαύρη σοκολάτα, ο σολωμός και τα αμύγδαλα ίσως είναι το ίδιο αναγκαία για τη διατροφή των παιδιών. Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασαν Παιδιατρικές Ακαδημαϊκές κοινότητες στη Ουάσινγκτον, υπάρχουν τροφές πολύ πλούσιες σε μαγνήσιο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το δυνάμωμα των οστών ενός οργανισμού, ειδικά στα παιδιά. «Πολλά θρεπτικά συστατικά είναι το κλειδί για να αποκτήσουν τα παιδιά υγιή κόκαλα και ένα από αυτά είναι και το μαγνήσιο» λέει ο επικεφαλής της έρευνας Steven Abrams, καθηγητής παιδιατρικής στο Κολέγιο Baylor στο Χιούστον. Οι ερευνητές επέλεξαν 63 υγιή παιδιά ηλικίας από τεσσάρων μέχρι οκτώ ετών που δεν έπαιρναν πολυβιταμίνες ή ιχνοστοιχεία ώστε να συμμετάσχουν στην έρευνα. Όλα τα παιδιά κρατούσαν σημειώσεις για όποια τροφή κατανάλωναν κατά τη διάρκεια της έρευνας. Τα παιδιά αυτά νοσηλεύονταν δύο βράδια ώστε να εξισορροπούνται τα επίπεδα ασβεστίου και μαγνήσιου στον οργανισμό τους. Όλες οι τροφές που κατανάλωναν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους είχαν την ίδια περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Τα γεύματα που τους δόθηκαν ζυγίζονταν πριν και μετά το φαγητό ώστε να μετράται το ασβέστιο και το μαγνήσιο που κατανάλωναν τα παιδιά αυτά. Κάτι που επανέλαβαν οι γονείς τρεις μέρες αφότου τα παιδιά τους είχαν αποχωρήσει από το νοσοκομείο.

Ύστερα από πολλές έρευνες με αυτά τα παιδιά διαπιστώθηκε ότι και το μαγνήσιο, εκτός από το ασβέστιο είναι αναγκαίο για την καλή υγεία των οστών ενός παιδιού που μεγαλώνει φυσιολογικά. Γι' αυτό, μην δίνετε βάση μόνο στο γάλα που πίνει το παιδί σας...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved