Νυχτερινά γεύματα μωρού: Πώς μπορείτε να τα ελαττώσετε

Πολλά μωρά αρχίζουν να παραλείπουν το γεύμα στις 2 με 3 το πρωί μόλις συμπληρώσουν τον τρίτο μήνα, ορισμένα όμως και ειδικά όσα θηλάζουν έχουν ακόμη ανάγκη ένα ή και δύο γεύματα στη διάρκεια της νύχτας.

Νυχτερινά γεύματα μωρού: Πώς μπορείτε να τα ελαττώσετε

Μέχρι να φτάσει τα 5 κιλά, το μωρό δε θα μπορεί να κοιμάται πάνω από 5 συνεχόμενες ώρες χωρίς να ξυπνήσει από την πείνα. Μόλις όμως φτάσει σε αυτό το βάρος, μπορείτε να προσπαθήσετε να επιμηκύνετε το χρόνο μεταξύ των γευμάτων του, με στόχο να εξασφαλίσετε περίπου 6 ώρες αδιατάρακτου ύπνου και να μην ξυπνάει να φάει πολύ νωρίς το πρωί.

Το μωρό σας έχει τη δική του ρουτίνα, αλλά γενικά είναι λογικό να προσπαθήσετε να καθυστερήσετε το τελευταίο του γεύμα για να του το δίνετε περίπου την ώρα που πέφτετε και εσείς για ύπνο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτετε σταδιακά μισή ώρα μεταξύ των γευμάτων. Επίσης, σταδιακά ελαττώστε το γάλα στο μπιμπερό του ή συντομεύστε λίγα λεπτά τη διάρκεια του θηλασμού. Κάντε το αυτό μειώνοντας την ποσότητα, για μία εβδομάδα ή μέχρι να είναι έτοιμο να σταματήσει το συγκεκριμένο γεύμα. Με λίγη τύχη θα ελαττώσετε τα γεύματα και θα κοιμάται όλη τη νύχτα.

Να δείχνετε πάντως ευελιξία. Μπορεί το μωρό να μη θέλει να κόψει το πρώτο γεύμα νωρίς το πρωί, και όσο και αν προσπαθείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα των γευμάτων του, να εξακολουθεί να ξυπνάει για να φάει. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει απλώς να κάνετε τα νυχτερινά ταϊσματα όσο το δυνατόν πιο απλά και σύντομα και να περιμένετε με υπομονή τη στιγμή που θα το κόψει.

Πρακτικές συμβουλές για το νυχτερινό τάισμα

  • Να ταΐζετε το μωρό στο κρεβάτι που είστε άνετα.
  • Αν αισθάνεστε κουρασμένη, βγάλτε αρκετό γάλα από το στήθος σας για το νυχτερινό τάισμα , βάλτε το σε αποστειρωμένο μπιμπερό και κανονίστε να ταΐσει ο σύντροφός σας το μωρό τη νύχτα.
  • Φροντίστε να έχετε ότι χρειάζεστε για να αλλάξετε το μωρό στο δωμάτιό σας, ώστε να το ταΐσετε και να το αλλάξετε χωρίς πολλά πηγαινέλα.
  • Είναι εύκολο να κρυώσετε το χειμώνα, αν είστε καθιστή στο κρεβάτι, γι΄αυτό να έχετε εύκαιρη τη ρόμπα σας ή μια λεπτή κουβερτούλα.
  • Να έχετε δίπλα στο κομοδίνο σας κάτι για να πιείτε αν τυχόν διψάσετε κατά το τάισμα.
  • Αν το μωρό κοιμάται σε άλλο δωμάτιο και ανησυχείτε μήπως δεν ακούτε το κλάμα του, αγοράστε συσκευή ηχητικής παρακολούθησης.

Διαβάστε επίσης

Γιατί τα μωρά πεινάνε τη νύχτα;
Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θηλάζω το παιδί μου για να κοιμηθεί

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved