Μετά το σχολείο: Προτάσεις για σνακ που θα τους δώσουν ενέργεια

Μήπως χρειάζεστε κάποιες ιδέες για τις «ακατάλληλες» εκείνες ώρες, λίγο δηλαδή πριν τις δραστηριότητες, που το παιδί σάς ζητάει να φάει κάτι;

Μετά το σχολείο: Προτάσεις για σνακ που θα τους δώσουν ενέργεια

Το νόημα δεν είναι να τους δώσετε κάτι που θα τους κόψει» την πείνα, αλλά κάτι που θα τους δώσει επιπλέον ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας, που περιλαμβάνει αθλητικές ή πνευματικές δραστηριότητες, καθώς και το διάβασμα για το σχολείο.
Ιδού, λοιπόν, κάποιες προτάσεις για υγιεινά σνακ και όχι πατατάκια η μπισκότα, που επίμονα θα σας ζητήσουν.

Ιδέα Πρώτη

Η, πλέον, ασφαλής επιλογή είναι τα φρούτα. Ειδικά, αυτή την περίοδο, που υπάρχουν ακόμη τα καλοκαιρινά φρούτα, που αρέσουν στα περισσότερα παιδιά. Μπορείτε να τα δώσετε σκέτα ή να τα συνδυάσετε με γιαούρτι. Μπορείτε, επίσης, να τα σερβίρετε με μέλι, όπως τα μήλα ή να τα συνδυάσετε με κορν φλέικς, όπως λεπτές φέτες μπανάνα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους φτιάξετε μία φρουτόκρεμα ή φρέσκο χυμό.

Ιδέα Δεύτερη

Μπορείτε, επίσης, να τους δώσετε κρακεράκια με τυρί κρέμα κι ένα κομμάτι σολομό, που είναι και η καλύτερη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Επίσης, τα σκληρά τυριά, όπως το κασέρι ή η γραβιέρα είναι μία καλή επιλογή καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, που είναι και σημαντικό για την ανάπτυξη του παιδιού. Κόψτε, λοιπόν, σε μπαστουνάκια σκληρό τυρί της επιλογής σας – φροντίστε να μην είναι πολύ αλμυρό – καρότο και αγγούρι και δώστε το ως σνακ στο παιδί.

Ιδέα Τρίτη

Ένα πλήρες σνακ, που θα «κρατήσει» το παιδί, είναι η αραβική πίτα με τυρί κρέμα, γαλοπούλα και λαχανικά. Ή το all time classic τοστ, που, όμως, μπορείτε να αλείψετε τις φέτες είτε με τυρί κρέμα είτε με φυστικοβούτυρο και αντί για γαλοπούλα και τυρί να βάλετε, λεπτές φέτες μπανάνα. Είναι ένας νόστιμος συνδυασμός, με πολλά θρεπτικά οφέλη.

Ιδέα Τέταρτη

Και τέλος, οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι ένα σνακ, που αγαπούν τα παιδιά και περιέχουν πολύτιμα λιπαρά για την υγεία. Μία κλειστή χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί με ένα φρούτο είναι ένα πολύ θρεπτικό σνακ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved