Κρύψτε λαχανικά στα γεύματα των παιδιών σας με τους παρακάτω 5 τρόπους!

Ένα παιδί μπορεί ευχάριστα να καταναλώνει φρέσκο ψωμί, κρακεράκια, δημητριακά, γάλα, τυρί αλλά με δυσκολία φρούτα και λαχανικά.

Κρύψτε λαχανικά στα γεύματα των παιδιών σας με τους παρακάτω 5 τρόπους!

Εντάξει, ίσως τα φρούτα τα καταναλώνουν λίγο πιο εύκολα από τα λαχανικά, αλλά τα λαχανικά τις περισσότερες φορές δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν. Θυμηθείτε μόνο πόσες φορές κάνατε το λάθος να βάλετε μέσα στο ρύζι αρακά και καροτάκια και πόση ώρα κάνατε να ξεχωρίσετε το ρύζι από αυτά πολύ απλά για να μην τα βλέπει στο πιάτο του.

Γνωρίζοντας, από πρώτο χέρι πώς είναι να έχει κανείς ένα παιδί που δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστά τα λαχανικά, παρακάτω σας δίνουμε ιδέες για να μπορέσετε να κρύψετε τα λαχανικά μέσα στο φαγητό του, χωρίς μάλιστα να τα πάρει είδηση. Έτσι και εκείνο θα απολαμβάνει το αγαπημένο του φαγητό και εσείς αγαπημένες μας μανούλες θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, μιας και θα λαμβάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός του.

20 tropoi 20

Σαλτσούλες για μακαρόνια

Κρύψτε πουρέ καρότου στη σάλτσα για τα μακαρόνια του παιδιού σας. Βράστε τα καρότα, πολτοποιήστε τα και προσθέστε τα στη σάλτσα που ετοιμάζετε για να συνοδέψετε τα μακαρόνια σας. Προσοχή, μη βάλετε αρκετό καρότο για να μην αλλάξει αρκετά το χρώμα της σάλτσας.

Smoothies super Ηρώων

Τα παιδιά λατρεύουν τα smoothies. Κρύψτε λοιπόν λίγο σπανάκι μέσα στο smoothie που θα του ετοιμάσετε. 1 κεσεδάκι γιαούρτι, χυμός φρούτων, παγωμένα κεράσια, και 1-2 κουταλιές ωμό baby σπανάκι, είναι τα υλικά που χρειάζεστε.

Ομελέτα με κουνουπίδι

Ετοιμάστε στον ατμό 3-4 μπουκέτα κουνουπιδιού. Χτυπήστε τα αυγά ομελέτα, προσθέστε το κουνουπίδι που θα έχετε πιέσει με΄ενα πιρούνι και προσθέστε τυρί που θα λιώσει. Το μικρό σας θα ενθουσιαστεί και θα σας ζητάει κι άλλο.

Μους σοκολάτας με αβοκάντο

Η συνταγή είναι απλή. Και δείτε εδώ πώς θα τη φτιάξετε

Μuffin με λαχανικά

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να κρύψετε αρκετά λαχανικά μέσα στα muffin. Καρότα, πατάτες, μπρόκολο. Ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο και βρείτε συνταγές που θα κάνουν τα παιδιά σας να σας τις ζητούν ξανά και ξανά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved