Πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία του φαγητού του μωρού σας

Όταν δώσετε για πρώτη φορά στο μωρό στέρεες τροφές, είναι καλύτερο να αρχίσετε με μαλακές κρεμώδεις υφές.

Πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία του φαγητού του μωρού σας

Επειδή όμως τα μωρά ανήκουν στην κατηγορία που είναι πιο ευάλωτη στις βλαβερές επιδράσεις των βακτηρίων των τροφών, έχει ζωτική σημασία να έχετε σαφή αντίληψη των οδηγιών ασφαλούς προετοιμασίας, φύλαξης του μαγειρέματος των τροφών για βρέφη, αν και οι σχετικές συμβουλές θα πρέπει να εφαρμόζονται και για όλη την υπόλοιπη οικογένεια.

Πρακτικές συμβουλές
-Πριν βράσετε στον ατμό και πολτοποιήσετε τα φρούτα, να τα ξεφλουδίζετε, να αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και να τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Το ίδιο κάνετε και με τα λαχανικά.
-Να δίνετε στο μωρό κρέας, μαγειρεμένο με όποιο τρόπο σας αρέσει και πολτοποιημένο .Δεν χρειάζεται να του δίνετε κόκκινο κρέας πάνω από δύο φορές την εβδομάδα. Μην ξεχνάτε το ψάρι, το κοτόπουλο και το συκώτι. Να αραιώνετε το κρέας με το νερό στο οποίο βράσατε τα λαχανικά ή με σούπα.
-Να διαλέγετε πάντα τα πιο φρέσκα λαχανικά και να τα μαγειρεύετε γρήγορα.
-Μην κόβετε από πολύ πριν τα φρούτα και τα λαχανικά μην τα πιέζετε, γιατί έτσι καταστρέφεται η βιταμίνη C που περιέχουν.

4d05366edf3eccb904653601837433c6


-Να μαγειρεύετε τα λαχανικά με τη φλούδα ώστε να διατηρούν τις βιταμίνες τους. Αν όμως η φλούδα είναι σκληρή να την αφαιρείτε για να μην πνιγεί το μωρό.
-Να χρησιμοποιείτε μαγειρικά σκεύη μαντεμένια γιατί μικρή ποσότητα σιδήρου απορροφάται στο φαγητό και αυτό συμβάλλει στη διατήρηση των αποθεμάτων σιδήρου του παιδιού.
-Να φροντίζετε πάντα το φαγητό να έχει υφή κατάλληλη για την ηλικία του μωρού.
-Μη χρησιμοποιείτε χάλκινα σκεύη για πράσινα φυλλώδη λαχανικά, γιατί ο χαλκός διασπά τη βιταμίνη C.
-Μην προσθέτετε αλάτι ή ζάχαρη στα φαγητά.
-Να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο για το μαγείρεμα.
-Μη μουλιάζετε πολλή ώρα τα λαχανικά πριν τα μαγειρέψετε γιατί έτσι καταστρέφονται οι βιταμίνες τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved