Είναι το κατσικίσιο γάλα ασφαλές για το μωρό σας;

Μήπως πρόκειται να σταματήσετε το θηλασμό και αναρωτιέστε αν πρέπει να δώσετε γάλα σκόνη στο μικρό σας ή φρέσκο γάλα; Μήπως αναρωτιέστε αν κάνει να δώσετε στο παιδί σας κατσικίσιο γάλα αντί του αγελαδινού;

Είναι το κατσικίσιο γάλα ασφαλές για το μωρό σας;

Αν ναι, τότε πρέπει να διαβάσετε το άρθρο μας, για το αν κάνει ή όχι να δώσετε στο μωρό σας κατσικίσιο γάλα.

Είναι το κατσικίσιο γάλα ασφαλές;

Οι περισσότεροι γονείς αρχίζουν να εισάγουν αγελαδινό γάλα στο βρέφος, από τη στιγμή που αρχίζουν σιγά σιγά να σταματούν το θηλασμό. Σε κάποιες χώρες, οι μητέρες επιλέγουν το κατσικίσιο γάλα και όχι το αγελαδινό. Αυτό μάλιστα το τελευταίο διάστημα τείνει να γίνει τάση, με πολλούς νέους γονείς να επιλέγουν να δώσουν μετά το θηλασμό κατσικίσιο γάλα.

Πλεονεκτήματα του κατσικίσιου γάλακτος

Μόλις το μωρό σας κλείσει τους έξι μήνες ζωής, μπορείτε να του δώσετε και άλλο γάλα πέρα από το μητρικό όπως και στέρεες τροφές αφού σας το επιτρέψει ο παιδίατρός σας. Πριν επιλέξετε το κατσικίσιο γάλα για το μωρό σας, βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία που έχετε επιλέξει είναι παστεριωμένη. Αυτό γιατί η παστερίωση του γάλακτος καταστρέφει τα βακτήρια και είναι πιο εύκολο για το μωρό σας, να το χωνέψει.

Τι προσφέρει το κατσικίσιο γάλα έναντι του αγελαδινού:

1. Περιέχει πρωτεΐνες που είναι λιγότερο αλλεργιογόνες

2. Έχει πιο εύπεπτα λίπη

3. Περιέχει συγκριτικά λιγότερη λακτόζη

Δείτε παρακάτω μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε πριν επιλέξετε κάποιο κατσικίσιο γάλα για το μωρό σας

  • Πάντα να επιλέγετε κατσικίσιο γάλα που περιέχει φυλλικό οξύ.
  • Διαβάστε τις ετικέτες και ελέγξτε αν το κατσικίσιο γάλα είναι υποαλλεργικό.
  • Προσέξτε για οποιαδήποτε ενόχληση ή αλλεργία που το μωρό σας μπορεί να παρουσιάσει μετά την κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αλλεργία θα εμφανιστεί αμέσως, σε μερικές περιπτώσεις όμως κάνει μερικές μέρες.

Τέλος να θυμάστε πως πριν εισάγετε οτιδήποτε νέο στη διατροφή του μωρού σας θα πρέπει πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του παιδιάτρου σας. Εκείνος και μόνο θα σας συμβουλέψει σωστά για το τι κάνει και τι όχι να φάει και να πιει το μικρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved