Λαδερά φαγητά: Γιατί είναι απαραίτητα στη διατροφή του παιδιού!

Τα παιδιά συνήθως, δεν τρελαίνονται μόλις δουν στο πιάτο τους, φασολάκια, αρακά, μπάμιες, μπριάμ και γενικότερα φαγητά που συγκαταλέγονται στην κατηγορία λαδερά.

Λαδερά φαγητά: Γιατί είναι απαραίτητα στη διατροφή του παιδιού!

Με μια μερίδα όμως από κάποιο λαδερό φαγητό, το παιδί μπορεί να καλύψει πλήρως την ημερήσια δόση λαχανικών και ιδίως όταν το λαδερό φαγητό που θα φάει περιέχει αρκετά λαχανικά. Τα λαχανικά που μαγειρεύονται με ελαιόλαδο δίνουν έναν εξαιρετικό θρεπτικό συνδυασμό γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες. Μάλιστα καλύτερα να χρησιμοποιείται μια μικρή ποσότητα στην αρχή του μαγειρέματος και στο τέλος να προστίθεται το υπόλοιπο λάδι ώστε να το τρώνε τα παιδιά σχεδόν ωμό.

Με αυτό τον τρόπο διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του. Επιπλέον, το ελαιόλαδο βοηθάει σημαντικά στην απορρόφηση πολλών αντιοξειδωτικών από τα λαχανικά και κυρίως τα καροτενοειδή που είναι οι ουσίες που δίνουν και το έντονο χρώμα σε πολλά λαχανικά.

Επίσης να θυμάστε ότι τα λαδερά είναι ελαφριά γεύματα με πολλούς θρεπτικούς συνδυασμούς, καθώς μπορούν να καταναλωθούν συνοδεία από τυρί φέτα ή στραγγιστό γιαούρτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved