Οι σωστές και οι λάθος επιλογές στην παιδική διατροφή!

Όσο πληθαίνει η ενημέρωσή μας για τη διατροφή τόσο πληθαίνουν και οι απορίες μας για τα οφέλη κάποιων τροφών, όπως η επιλογή ανάμεσα σε μέλι ή ζάχαρη, ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο, τυρί ή αβγά κ.ά.

Οι σωστές και οι λάθος επιλογές στην παιδική διατροφή!

Επιλογές που μας ενδιαφέρουν πρωτίστως για τα παιδιά μας. Η κυρία Ειρήνη Μαραζιώτη, διατροφολόγος – εκπαιδευτικός και Γενική Διευθύντρια των Κέντρων Μεσογειακής Δίαιτας, μάς λύνει όλες τις απορίες.

1. Φρούτο ή χυμός φρούτων;
Και στις δύο περιπτώσεις θα συγκρίνουμε φρέσκα φρούτα με φρεσκοστυμμένους χυμούς. Το φρούτο αποδίδει τις ίδιες βιταμίνες με τον χυμό του και ο οργανισμός με την κατανάλωση του φρούτου παίρνει όλες τις φυτικές ίνες που περιέχει. Είναι καλό να τρώμε το φρούτο καλά πλυμένο και με τη φλούδα του. Ο χυμός έχει άμεση απορρόφηση από τον οργανισμό, εξισορροπεί τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα αλλά δεν παρέχει το αίσθημα του κορεσμού που προσδίδει ένα ολόκληρο φρούτο. Προτείνουμε η διατροφή μας να περιλαμβάνει και ολόκληρα φρούτα και φρεσκοστυμμένους χυμούς. Μάλιστα, η κατανάλωση των χυμών να γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ των φρούτων ενδιάμεσα στα γεύματα, για να μειώνεται το αίσθημα του κορεσμού και να μένει ενεργός ο μεταβολισμός σε κυτταρικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved