Διακοπές με μωρό: Συμβουλές για να περάσετε όλοι υπέροχα!

Οι πρώτες διακοπές με το μωράκι σας είναι γεγονός!

Διακοπές με μωρό: Συμβουλές για να περάσετε όλοι υπέροχα!

Το μικρό σας πλασματάκι θα πάει τις πρώτες του διακοπούλες! Διαβάστε μικρές επιτυχημένες συμβουλές για να είναι οι πρώτες διακοπές με το μωρό σας ξεκούραστες και απολαυστικές τόσο για εκείνο όσο και για εσάς!

Οι πιο πετυχημένες συμβουλές από έμπειρους γονείς

-Κάποιοι γονείς στις διακοπές κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό, όμως κάτι τέτοιο απαιτεί προσοχή. Το καλύτερο και πιο ασφαλές είναι να εφοδιαστείτε με ένα παρκοκρέβατο, το οποίο θα συναρμολογήσετε μόλις φτάσετε στον προορισμό σας.

-Προστατέψτε το μωρό από τα ενοχλητικά τσιμπήματα στην εξοχή φορώντας του μακριά παντελονάκια, καλτσάκια ή κλειστά παπουτσάκια, τα οποία είναι απαραίτητα ιδιαίτερα αν έχει ξεκινήσει να περπατάει, αποφεύγοντας να το έχετε ξυπόλυτο και κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

-Ένα καλό ελαφρύ καρότσι μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο στις διακοπές, δίνοντας την ευκαιρία στο μωρό να σας ακολουθεί παντού. Εκεί μπορείτε να το ταΐσετε αλλά και να το κοιμίσετε, ενώ θα σας εξυπηρετήσει και ως μέσο μεταφοράς του απαραίτητου για το μωρό εξοπλισμού.

Στις διακοπές δεν αλλάζουμε τις διατροφικές συνήθειες του μωρού!
• Αποφύγετε τις δραστικές αλλαγές
Καλό είναι να μην επιχειρήσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών να κάνετε κάποια αλλαγή στη διατροφή του μωρού, όπως π.χ. να διακόψετε το θηλασμό ή να κόψετε το γάλα σε σκόνη και να δώσετε φρέσκο ή εβαπορέ ή να ξεκινήσετε τα γεύματα στερεάς τροφής, γιατί το μωρό μπορεί να μην αντιδράσει θετικά σε αυτήν την αλλαγή.
• Μην εγκαινιάζετε νέες τροφές
Αν είναι δηλαδή η εποχή για να ξεκινήσετε κάτι για πρώτη φορά, π.χ. φρούτα που δεν έχει ξαναφάει το μωρό ή αβγό ή ψάρι, καλό είναι να το αναβάλετε για μετά την επιστροφή σας. Κι αυτό γιατί κάποιες τροφές μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή να αναστατώσουν το γαστρεντερικό του σύστημα.
• Μην αλλάζετε γάλα.
Σε μερικούς προορισμούς πιθανόν να μην μπορείτε να βρείτε το γάλα που πίνει το μωρό, γι' αυτό προνοήστε να είστε εφοδιασμένοι αν το μωρό πίνει γάλα σε σκόνη ή εβαπορέ. Αν πρόκειται να αλλάξετε γάλα, κάντε το μερικές εβδομάδες πριν τις διακοπές για να είστε βέβαιοι ότι το νεό γάλα θα αρέσει στο μωρό.
• Πιο ασφαλές το εμφιαλωμένο νερό
Σε όλη τη διάρκεια των διακοπών προτιμήστε να δίνετε στο μωρό σας νερό εμφιαλωμένο, γιατί το νερό των τοπικών δικτύων μπορεί να διαφέρει από αυτό που πίνετε στο σπίτι και να αναστατώσει το γαστρεντερικό του σύστημα. Προτιμάτε επίσης το εμφιαλωμένο νερό σε γυάλινο μπουκάλι που είναι πιο ασφαλές όσον αφορά στην ανάπτυξη μικροβίων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved