Κολατσιό στο σχολείο: Αλμυρές και γλυκές συνταγές για όλη την εβδομάδα

Ιδέες και συνταγές για το κολατσιό της πρώτης εβδομάδας μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Κολατσιό στο σχολείο: Αλμυρές και γλυκές συνταγές για όλη την εβδομάδα

Χριστουγεννιάτικες διακοπές τέλος και από Δευτέρα όλη η οικογένεια επιστρέφει στους ρυθμούς της καθημερινής της ρουτίνας με τα μαθήματα, τα διαβάσματα, τις εξωσχολικές δραστηριότητες, τις υποχρεώσεις. Για να κάνουμε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω ιδέες και συνταγές για το κολατσιό στο σχολείο όλης της εβδομάδας.

Το σπιτικό είναι άλλωστε πάντα πιο υγιεινό και οι παρακάτω συνταγές εκτός από εύκολες και υγιεινές, θα ξετρελάνουν τα μικρά σας.

Δευτέρα

Μπάρες βρόμης με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας

https://www.instagram.com/reel/CyiGQQkqvnH/

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο κάσιους χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό (αν χρειάζεται)
  • μαύρη σοκολάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη βρώμη, το βούτυρο κάσιους και το μέλι (προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί). Το αφήνετε στην άκρη και λιώνετε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας για 30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Απλώστε το μείγμα βρώμης σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω πασπαλίστε με τη λιωμένη σοκολάτα. Καταψύχετε για τρεις ώρες και οι μπάρες βρώμης με επικάλυψη σοκολάτας είναι έτοιμες.

Τρίτη

Muffin με μήλο και μπανάνα

muffin diaita

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Yehor Milohrodskyi

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βρόμη
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia
  • 1 αυγό
  • 1/8 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 μήλο ψιλοκομμένο
  • 1 μπανάνα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη βρόμη, το baking powder, την κανέλα και τους σπόρους chia. Σε ένα δεύτερο το λάδι, το αυγό, το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίξτε το στο μπολ με το αλεύρι, προσθέστε τα καρύδια, το μήλο και την μπανάνα και ανακατέψτε ξανά.

Γεμίστε μέχρι τη μέση έξι φορμάκια για muffin και ψήστε στους 180 βαθμούς C για 20 με 25 λεπτά

Τετάρτη

Κέικ με κολοκυθάκια

https://www.instagram.com/p/CrzHafpAXe3

Υλικά:

  • 450 γραμμάρια τριμμένα κολοκυθάκια (και στυμμένα)
  • 1 αβγό
  • 1/2 κούπα σιρόπι σφένδαμου
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 1/3 κούπας λάδι αβοκάντο ή οποιοδήποτε άλλο σπορέλαιο
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 190 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάλτε τα κολοκυθάκια, τη βανίλια, το σιρόπι, το λάδι και το γάλα.

Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα, ανακατέψτε καλά και βάλτε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ. .

Βουτυρώστε πριν τη φόρμα καλά ή τοποθετήστε λαδόκολλα.

Ψήστε και το κέικ σας είναι έτοιμο

Πέμπτη

Ενεργειακές μπουκίτσες με κακάο, χουρμάδες και κάσιους

energy balls

Υλικά:

  • 2 κούπες χουρμάδες
  • ½ κούπα pecans
  • ½ κούπα άψητα κάσιους
  • 2 κ.τ.σ άγλυκο κακάο
  • ½ κ.γ.γ αλάτι
  • 2 κ.τ.σ αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 κ.τ.σ γάλα αμυγδάλου
  • ½ κ.τ.γ υγρή βανίλια

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Παρασκευή

Ψωμάκια με φέτα

f9297d29-afrata-psomakia-me-tiri.jpg

Υλικά για 15 ψωμάκια:

  • 1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό γάλα
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
  • 1 μαγιά νωπή (1 τετραγωνάκι)
  • 1 κ.τ.σ ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • αλεύρι κάτι λιγότερο από κιλο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/2 κιλό τριμμένη φέτα
  • μαργαρίνη

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός από το αλεύρι) ανακατεύετε με έναν αβγοδαρτη μέχρι να διαλυθεί καλά η μαγιά. Μετά ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε.
Αφού δημιουργήσετε μια αφράτη ζύμη, την αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει. Μόλις η ζύμη σας φουσκώσει, την κόβετε σε μπαλάκια, επάνω στα οποία θα τοποθετήσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη.

Στη συνέχεια θα ανοίξετε τα μπαλάκια ζύμης με τα δάχτυλα και θα απλώσετε τη μαργαρίνη, όπως φαίνεται και στο βίντεο παραπάνω. Γεμίστε με τριμμένο τυρί, ρολάρετε τη ζύμη για να την τυλίξετε και έπειτα δέστε τη κόμπο.
Περάστε από πάνω με το χτυπημένο ασπράδι, πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε και ψήστε για 5-10 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved